Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE salută adoptarea unei rezoluții ONU privind distrugerea arsenalului chimic al Siriei

MAE salută adoptarea unei rezoluții ONU privind distrugerea arsenalului chimic al Siriei

Ministerul Afacerilor Externă salută adoptarea unei rezoluții de către Consiliul de Securitate al ONU privind instituirea unor proceduri speciale pentru distrugerea expeditivă a arsenalului chimic al Siriei.

MAE salută și hotărârea ONU de a recurge la măsuri constrângătoare în baza capitolului VII al Cartei ONU în eventualitatea nerespectării prevederilor Rezoluţiei, inclusiv în cazul transferului neautorizat de arme chimice sau în cazul oricărei utilizări de arme chimice, de către oricare parte, în Siria.

MAE român subliniază necesitatea ca Siria să ia fără întârziere toate măsurile necesare pentru implementarea prevederilor Rezoluţiei 2118 şi să coopereze pe deplin cu personalul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) şi ONU în efortul comun de punere în aplicare, în teren, în deplină siguranţă, a mandatului atribuit de Rezoluţie, potrivit unui comunicat al instituției citat de Agerpres.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat vineri seară la New York, în unanimitate, o rezoluţie privind arsenalul chimic sirian al regimului condus de Bashar Al-Assad. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   MAE,   arme chimice