Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE salută desemnarea Denisei-Elena Ionete ca șef al Delegației UE în Ciad. Aurescu: Această numire confirmă calitatea experților români care ne reprezintă cu succes în cadrul instituțiilor europene

MAE salută desemnarea Denisei-Elena Ionete ca șef al Delegației UE în Ciad. Aurescu: Această numire confirmă calitatea experților români care ne reprezintă cu succes în cadrul instituțiilor europene

Un articol de: - 02 Sep 2015, 22:49
Externe

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate privind numirea expertului român Denisa-Elena Ionete în poziția de șef al Delegației UE în Ciad. Ministrul de Externe susține că numirea arată încă o dată ”calitatea experților români care reprezintă România cu succes în cadrul instituțiilor europene”.

Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a anunțat numirea a 19 noi șefi de delegații ale Uniunii Europene în data de 31 august, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Denisa-Elena Ionete are o experiență bogată de management la nivelul organizațiilor internaționale, iar în prezent ocupă funcția de șef al Unității Managementul Crizelor și Situațiilor de Fragilitate (Fragility and Crisis Management Unit), Directoratul General Cooperare Internațională și Dezvoltare (DEVCO) din cadrul Comisiei Europene.

''Adresez sincere felicitări doamnei Denisa-Elena Ionete pentru obținerea acestei poziții înalte în structura Serviciului European de Acțiune Externă. Această numire confirmă calitatea experților români care ne reprezintă cu succes în cadrul instituțiilor europene și contribuie la asigurarea unei prezențe din ce în ce mai consistente a României în domenii de interes major de pe agenda Uniunii'', a declarat ministrul Bogdan Aurescu, potrivit sursei citate.

Denisa-Elena Ionete a ocupat timp de opt ani (1998-2006) funcția de ofițer de programe UNICEF în Gabon, Nigeria, Palestina și Afganistan.

Printre pozițiile ocupate anterior, se numără cea de funcționar NATO (iunie 2006 — septembrie 2011) și cea de șef al Unității Managementul Crizelor și Situațiilor de Fragilitate/Fragility and Crisis Management Unit (2011 — prezent) în cadrul Comisiei Europene.

Prezența românească în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă se ridică în prezent la 15 persoane, din care 8 în centrala de la Bruxelles și 7 în delegațiile UE.

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Comisia Europeana
 
Loading...