Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Se reiau zborurile directe între România şi Austria. Care sunt condițiile de intrare în această țară

MAE: Se reiau zborurile directe între România şi Austria. Care sunt condițiile de intrare în această țară

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 31 Iul 2020, 18:06
MAE: Se reiau zborurile directe între România şi Austria. Care sunt condițiile de intrare în această țară Externe

Ministerul de Externe informează că autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 1 august. MAE recomandă cetățenilor români să consulte companiile aeriene pentru informații suplimentare. Austria a interzis, pe 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din România, conform unui ordin al ministrului austriac al Sănătății, care actualizase lista țărilor considerate cu „risc de SARS-CoV-2”. La această măsură se va renunța din 1 august, inclusiv urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul român de Externe, prin imtermediul Ambasadei României la Viena.

 

Zborurile directe între România și Austria, reluate de la 1 august

 

Vineri, Ministerul român de Externe a transmis că, din 1 august, ora 00.00, companiile aeriene vor putea opera din nou zboruri directe dinspre România către Austria și retur, fapt ce nu mai era posibil din 16 iulie, urmare a unei decizii a ministrului austriac al Sănătății. 
Cetățenii români care vor să călătorească în perioada următoare în Austria sunt sfătuiți să consulte companiile aeriene pentru informații suplimentare privind programul zborurilor.

Din 27 iulie, accesul cetățenilor români în Austria e permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării. Acesta trebuie să fie atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. 

În lipsa acestui test, românii trebuie să stea în izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată timp de zece zile. Costurile șederii sunt suportate de persoanele în cauză. De asemenea, în maximum 48 de ore, ele trebuie să prezinte autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile urmând a fi suportate tot de ele. Dacă rezultatul testului pentru coronavirus este negativ, măsura izolării vreme de zece zile se suspendă.

MAE amintește românilor că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81. De asemenea, pentru situațiile absolut speciale au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice - 0043 699 117 26027.

 

Mai multe state impun condiții speciale de intrare în cazul românilor, din cauza evoluției epidemiei de coronavirus din țara noastră

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Tot mai multe țări impun condiții dure românilor ce vor să intre pe teritoriul lor, în contextul în care România înregistrează de mai bine de o săptămână peste 1.000 de infectări zilnice cu coronavirus. Ziua de vineri a marcat și un record al deceselor - 39 înregistrate în doar 24 de ore.

Vineri, Guvernul Sloveniei a anunțat că impune o perioadă de 14 zile de izolare pentru persoanele venite din România și alte patru țări, ca măsura de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. Pe această listă neagră mai sunt Bulgaria, India, Bahamas și cinci regiuni ale Spaniei: Valencia, Catalonia, Tara Bascilor, Aragon si Navarra.

Tot vineri, Italia a anunţat extinderea unei reguli de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România. Măsura trebuia să înceteze pe 31 iulie, dar autoitățile de la Roma au decis prelungirea ei, din cauza evoluției epidemiei de COVID-19 din cele două state.

Iar Danemarca a anunțat că, din 1 august, cetățenii români nu vor mai avea acces pe teritoriul său decât pentru ”motive întemeiate” și nu ca turiști. 

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în România, mai multe state interzic complet accesul românilor, Malta fiind una dintre acestea. De asemenea, Norvegia şi Finlanda au anunțat că restricţionează accesul persoanelor venite din România.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a ajuns la 50.886 de infectări și 2.343 decese. Asta după ce 1.295 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, iar 39 de pacienți COVID-19 au murit.

Citeşte mai multe despre:   zboruri reluate,   zboruri spre Austria,   MAE,   preventie coronavirus