Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Toți românii de la ferma din Bornheim și-au primit salariul. Au fost identificate 120 de locuri de muncă pentru cei care doresc să continue munca în domeniul agricol, în Germania

MAE: Toți românii de la ferma din Bornheim și-au primit salariul. Au fost identificate 120 de locuri de muncă pentru cei care doresc să continue munca în domeniul agricol, în Germania

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Mai 2020, 23:02
MAE: Toți românii de la ferma din Bornheim și-au primit salariul. Au fost identificate 120 de locuri de muncă pentru cei care doresc să continue munca în domeniul agricol, în Germania Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, joi seară, că toți românii angajați la ferma din Bornheim și-au primit salariul cuvenit. Printr-un comunicat de presă, Bucureștiul a precizat că, atât Ambasada României la Berlin, cât și Consulatul General al României la Bonn au efectuat demersuri pe lângă autoritățile federale germane pentru soluționarea cât mai rapidă a situației cetățenilor români. De asemenea, reprezentanții diplomatici au contactat Asociația Fermierilor Germani pentru sprijin în vederea identificării unor locuri de muncă în cadrul altor ferme pentru persoanele care doresc continuarea activității în domeniul agricol, fiind identificate un număr de 120 locuri de muncă pentru persoanele în cauză.
 

Comunicatul integral emis, joi seară, de MAE

 

În urma demersurilor Consulatului General al României la Bonn și potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții oficiului consular, MAE precizează că toți cetățenii români care și-au desfășurat activitatea la ferma din Bornheim au primit drepturile salariale care li se cuveneau.

MAE menționează că, atât Ambasada României la Berlin, cât și Consulatul General al României la Bonn au efectuat demersuri pe lângă autoritățile federale germane pentru soluționarea cât mai rapidă a situației cetățenilor români. De asemenea, reprezentanții diplomatici au contactat Asociația Fermierilor Germani pentru sprijin în vederea identificării unor locuri de muncă în cadrul altor ferme pentru persoanele care doresc continuarea activității în domeniul agricol, fiind identificate un număr de 120 locuri de muncă pentru persoanele în cauză.

Totodată, ca urmare a vizitei efectuate de un reprezentant al Consulatului General al României la Bonn la ferma în cauză la data de 20 mai, părțile implicate au convenit întocmirea unei situații cu cetățenii români care doresc să își continue activitatea în domeniul agricol și sunt de acord să fie relocați la alte ferme.

MAE menționează că, în prezent, la ferma din Bornheim se află 42 de cetățeni români, dintre care 22 au solicitat sprijin în vederea repatrierii, 15 și-au manifestat dorința de a rămâne în Republica Federală Germania și de a își continua activitatea la o altă întreprindere, iar alți cinci nu au comunicat o decizie cu privire la intențiile viitoare.

Consulatul General al României la Bonn întreprinde toate demersurile necesare pentru identificarea celei mai potrivite opțiuni de repatriere a cetățenilor români care au exprimat solicitări în acest sens.

În context, MAE precizează că, în cursul zilei de astăzi, un grup de 11 cetățeni români care își desfășurau activitatea la o altă fermă de pe teritoriul Republicii Federale Germania au părăsit teritoriul acestui stat către România, cu sprijinul Consulatului General al României la Bonn și a comunității românești din zonă.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României de pe teritoriul Republicii Federale Germania tratează astfel de semnalări cu toată responsabilitatea și păstrează legătura cu autoritățile germane competente, acordând asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu respectarea măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.
 

Situația muncitorilor sezonieri români din Germania, analizată de Guvernul Orban

 

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, s-a deplasat personal în Germania, în această săptămână, pentru a verifica realitatea din teren cu care se confruntă muncitorii sezonieri români din Germania. De altfel, ea a oferit o declarație și pentru Reuters în acest sens.

„Criza coronavirus acționează ca o lupă, ce scoate în lumină ceea ce deja este bun sau rău într-o societate. (...) Când avem o infectare în masă a muncitorilor români din industria cărnii, atunci trebuie să spun că este inacceptabil. Trebuie să recunosc că mi-e rușine”, a afirmat Hubertus Heil, ministrul german al Muncii, într-o conferință de presă comună cu Violeta Alexandru.

Citeşte mai multe despre:   MAE