Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Retorica URII: Liderul palestinian îl numeşte "fiu de căţea" pe ambasadorul american în Israel

Retorica URII: Liderul palestinian îl numeşte "fiu de căţea" pe ambasadorul american în Israel

Un articol de: B1.ro - 20 Mar 2018, 07:44
Retorica URII: Liderul palestinian îl numeşte "fiu de căţea" pe ambasadorul american în Israel Externe

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a afirmat luni că ambasadorul american în Israel, David Friedman, este un "fiu de căţea", suscitând o reacţie vehementă a Casei Albe, într-un context de tensiuni sporite între conducerea palestiniană şi administraţia Trump, comentează AFP, citată de Agerpres.

Mahmoud Abbas a avut această ieşire violentă la adresa lui David Friedman într-un moment în care administraţia Trump este posibil să îşi prezinte în curând planul de pace pentru palestinieni.

După mai multe decizii arătând, în opinia lor, orientarea pro-israeliană a administraţiei Trump, palestinienii au făcut cunoscut că SUA sunt descalificate din rolul lor de mediator. Stadiul relaţiilor dintre americani şi palestinieni ridică semne de întrebare în legătură cu viabilitatea planului.

"Ambasadorul american la Tel Aviv este un colonist şi un fiu de căţea", a spus Mahmoud Abbas într-un discurs la Ramallah denunţând politica Statelor Unite în faţa conflictului israeliano-palestinian.

Afirmaţiile lui Abbas au antrenat o reacţie vehementă din partea Casei Albe care a denunţat "insultele deplasate".

În trecut avocat al lui Donald Trump, Friedman şi-a preluat funcţia în mai 2017 precedat de poziţiile sale controversate în favoarea colonizării. El este, de asemenea, un susţinător înfocat al recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului şi al relocării ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat la care aspiră. Israelul ocupă din 1967 partea orientală a Ierusalimului, anexare nerecunoscută vreodată de comunitatea internaţională.


 


 


 

 

Citeşte mai multe despre:   Mahmoud Abbas,   Palestina,   Israel,   SUA,   David Friedman