Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mai ceva ca Lumina Învierii: 8000 de avioane se pregătesc să ducă VACCINUL COVID-19 în toate colţurile lumii. Este cea mai mare PROVOCARE din istoria transportului aerian

Mai ceva ca Lumina Învierii: 8000 de avioane se pregătesc să ducă VACCINUL COVID-19 în toate colţurile lumii. Este cea mai mare PROVOCARE din istoria transportului aerian

Un articol de: George Lupu - 10 Sep 2020, 15:05
Mai ceva ca Lumina Învierii: 8000 de avioane se pregătesc să ducă VACCINUL COVID-19 în toate colţurile lumii. Este cea mai mare PROVOCARE din istoria transportului aerian Externe

Deşi nu avem încă vaccinul gata, transportatorii aerieni plănuiesc livrarea lui. Distribuirea la nivel mondial al leacului pandemic va fi "cea mai mare provocare din istoria transporturilor", potrivit industriei aeronautice, citate de BBC.

8.000 de aeronave Boeing 747 "Jumbo Jet", ar fi necesare pentru livrarea vaccinului pe toate meridianele,  a anunțat Asociația Internațională pentru Transport Aerian (IATA).

Deşi nu se ştie când şi de unde va fi livrat vaccinul, IATA deja colaborează cu linii aeriene, aeoporturi, organizații de sănătate și companii farmaceutice, pentru a pune la punct un plan global de livrare.

Planul de distribuție porneşte de la premisa că va fi nevoie de o singură doză de vaccin pentru fiecare persoană.

"Livrarea în siguranță a vaccinului pentru COVID-19 va fi misiunea secolului pentru industria de transport aerian. Însă acest lucru nu se va întâmpla fără o planificare în avans, iar acum este momentul pentru a face aceste planuri", a declarat Alexandre de Juniac, CEO-ul IATA.


Condițiile în care se transportă un vaccin

Deși odată cu pandemia şi scăderea numărului de pasageri, multe companii aeriene s-au axat pe transportul de marfă, sunt puţine avioane care îndeplinesc condiţiile necesare transportării unui vaccin.

Pentru a fi livrate în condiţii optime, dozele de vaccin au nevoie de o temperatură ambientală între 2 și 8 grade Celsius. Iar anumite vaccinuri ar putea necesita chiar temperaturi de îngheț.

"Cunoaștem procedurile, dar trebuie să le extindem la nivelul care va fi necesar", a declarat Glyn Hughes, șeful operațiunilor cargo IATA.

Transportatorii aerieni estimează că zborurile către anumite zone vor fi critice, din cauza situaţiei geo-politice.Și-a anulat nunta, după ce a aflat un lucru TERIBIL despre partenerul său. În toți cei șapte ani de relație i-a ASCUNS asta

Pe lângă transportul vaccinului la temperaturi scăzute, securitatea este o altă problemă. "Vaccinurile vor fi bunuri valoroase. Trebuie făcute aranjamente astfel încât transporturile să fie sigure", a mai comunicat IATA.

 

Livrarea în Africa, dificil de realizat

Livrarea unui vaccin în întreaga Africă ar fi imposibilă în acest moment, potrivit IATA, din cauza lipsei capacității de transport, a dimensiunii continentului și formalităților complexe de la granițe.

Transporturile vor avea nevoie de "precizie militară" și va fi nevoie de o rețea de depozite de refrigerare pentru păstrarea dozelor.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   vaccin COVID-19