Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAI SUNT 5 ZILE: Avertismentul NASA îngrozeşte întreaga lume. Un ASTEROID GIGANT trece pe lângă Terra!

MAI SUNT 5 ZILE: Avertismentul NASA îngrozeşte întreaga lume. Un ASTEROID GIGANT trece pe lângă Terra!

Un articol de: B1.ro - 08 Sep 2019, 16:54
Externe

Centrului pentru Studierea Obiectelor din apropierea Pământului (Center for Near Earth Object Studies - CNEOS), NASA, a anunţat miercuri că un asteroid de mari dimensiuni va trece prin apropierea Terrei de data de 14 septembrie 2019.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)
Potrivit NASA, asteroidul denumit 2000 QW7 are un diametru estimat între 290 şi 650 de metri, fiind probabil mai mare decât celebra clădire Empire State Building (381 metri) şi puţin mai mic decât cea mai înaltă clădire din lume, turnul Burj Khalifa din Dubai (828 metri).

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Astronomii preconizează că asteroidul are o viteză de aproximativ 23.100 km/h şi va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 0,03 unităţi astronomice (1 unitate astronomică este egală cu distanţa medie de la Soare la Pământ, adică 150 de milioane de kilometri).

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

În kilometri, distanţa la care va trece acest asteroid este de 5,3 milioane de kilometri, adică de aproape 14 ori distanţa dintre Pământ şi Lună.

Cu toate acestea, asteroidul 2000 QW7 este inclus în categoria obiectelor din apropierea Pământului (near-Earth objects), la fel ca orice alt obiect cosmic care trece la o distanţă egală sau mai mică de 1,3 unităţi astronomice.

Specialiştii afirmă că asteroidul 2000 QW7 se află pe o orbită în jurul Soarelui şi aceasta îl aduce din când în când în apropierea relativă a Pământului.

Cel mai recent, 2000 QW7 s-a apropiat de planeta noastră pe 1 septembrie 2000.

După ce se va apropia din nou la 14 septembrie, asteroidul 2000 QW7 va reveni în proximitatea Terrei pe 19 octombrie 2038, potrivit agerpres.ro.

 
 
 
Loading...