Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Tensiuni în coaliţia din Republica Moldova: Maia Sandu îl acuză pe Igor Dodon că dezbină societatea prin manifestaţiile privind "75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”

Tensiuni în coaliţia din Republica Moldova: Maia Sandu îl acuză pe Igor Dodon că dezbină societatea prin manifestaţiile privind "75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”

Un articol de: Sebastian Pricop - 23 Aug 2019, 19:13
Externe

Tot mai multe neînţelegeri în Republica Moldova între aliaţii din blocul pro-european ACUM şi pro-ruşii lui Igor Dodon! Ultima nemulţumire a venit din decizia preşedintelui moldovean de a organiza un concert pe 24 august dedicat împlinirii a "75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”.

Ziua de 24 august 1944 stârneşte controverse şi împarte istoricii din Republica Moldova în două tabere. În timp ce unii susţin că în această zi spaţiul dintre Prut şi Nistru a fost ocupat de trupele sovietice, comuniştii şi socialiştii o consideră ziua eliberării de sub jugul fascist. Acest lucru a fost posibil după ce lovitura de palat din 23 august 1944 când Regele Mihai l-a înlăturat pe mareşalul Ion Antonescu.
Cu ocazia participării la evenimentele dedicate Zilei comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, premierul Maia Sandu a susţinut că prin această decizie Igor Dodon divizează societatea moldovenească.

"Eu cred că nu este bine acest lucru (organizarea concertului, n.r.). Eu cred că asta divizează, adâncesc diferențele în societate. Partidul Socialiștilor a decis să meargă mai departe”, a declarat Maia Sandu, conform radiochisinau.md. 

Premierul a adăugat că cetățenii și conducerea Republicii Moldova trebuie să facă lucruri care unesc societatea și nu care le dezbină.

La rândul lui, viceprim-ministrul Andrei Năstase a spus că Guvernul al cărui membru este a decis ca pe 23 august să organizeze Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. 

"Acesta este răspunsul nostru vizavi de concertul organizat de Igor Dodon”, a declarat Andrei Năstase pentru IPN.

Guvernul Republicii Moldova a organizat pe 23 august o zi a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, eveniment în cadrul căruia drapelul de stat a fost arborat în bernă iar participanții au păstrat un moment de reculegere în memoria celor uciși.
 

Citeşte mai multe despre:   Maia Sandu,   Igor Dodon,   Republica Moldova,   Andrei Nastase
 
 
 
Loading...