Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Maia Sandu va merge într-o vizită oficială în Germania. Se va întâlni cu Angela Merkel și cu președintele Frank-Walter Steinmeier

Maia Sandu va merge într-o vizită oficială în Germania. Se va întâlni cu Angela Merkel și cu președintele Frank-Walter Steinmeier

Un articol de: George Lupu - 17 Mai 2021, 12:52
Maia Sandu va merge într-o vizită oficială în Germania. Se va întâlni cu Angela Merkel și cu președintele Frank-Walter Steinmeier foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihai Karaush Externe

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în perioada 19-20 mai o vizită oficială la Berlin, care are loc la invitația Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, Președintele Maia Sandu va avea o discuție cu Cancelara Germaniei, Angela Merkel, anunță un comunicat de presă.

Tot în cadrul vizitei la Berlin, șefa statului va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag.

Printre oficialii de rang înalt, cu care se va întâlni Președintele Maia Sandu, este și Armin Laschet, Premierul Renaniei de Nord-Westfalia, Președintele Partidului Creștin-Democrat; Heiko Maas, Ministrul Federal al Afacerilor Externe; Annegret Kramp-Karrenbauer, Ministrul Federal al Apărării; Günther Krichbaum, Președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene și Norbert Roettgen, Președintele Comisiei pentru politica externă.

Printre subiectele puse în dicuție în cadrul vizitei la Berlin sun modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

Citeşte mai multe despre:   Mai Sandu