Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Maimuţele de pe o insulă din Panama au intrat în... Epoca de Piatră! (VIDEO)

Maimuţele de pe o insulă din Panama au intrat în... Epoca de Piatră! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Iul 2018, 12:21
Maimuţele de pe o insulă din Panama au intrat în... Epoca de Piatră! (VIDEO) Externe

Descoperire istorică! O populație de maimuțe capucin dintr-o insulă aflată în largul coastei Panama a intrat în Epoca Pietrei. 
Maimuțele au început să folosească unelte de piatră pentru a sparge nucile și crustaceele, devenind astfel cel de al patrulea tip de primate, în afară de om, care folosește sau a folosit unelte de piatră de-a lungul timpului.

"Pentru un timp, a fost doar un zvon", a declarat Brendan Barrett, un ecologist de la Institutul Max Planck pentru Ornitologie din Germania. Dar când Barrett și colegii săi au ajuns pe Insula Jicaron, au descoperit că maimuțele capucin mici folosesc pietre grele cât jumătate din greutatea lor, ca ciocane pentru a distruge crustaceele, scrie digi-fm.ro.

Maimuțele folosesc uneltele de piatră aproape în fiecare zi și, adesea, păstrează pietrele pentru a le mai folosi și altă dată. În mod ciudat, numai masculii au fost văzuți cu instrumente de piatră, iar femelele erau ocupate cu găsirea mâncării. Acest lucru nu poate fi explicat prin dimensiunea mai mică a femelelor.

 

Citeşte mai multe despre:   Panama,   Epoca de Piatra