Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Malta, anunț important după ieșirea Marii Britanii din UE: Nu am fost contactaţi despre această problemă, dar neoficial au existat unele discuţii

Malta, anunț important după ieșirea Marii Britanii din UE: Nu am fost contactaţi despre această problemă, dar neoficial au existat unele discuţii

Un articol de: - 24 Iun 2016, 19:19
Malta, anunț important după ieșirea Marii Britanii din UE: Nu am fost contactaţi despre această problemă, dar neoficial au existat unele discuţii foto: 123rf.com Externe

Malta a anunțat că nu știe sigur dacă va putea asigura preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pentru două semestre, după ce Marea Britanie a hotărât să iasă din comunitatea UE.

Malta, cel mai mic stat din UE va prelua la 1 ianuarie 2017 preşedinţia semestrială, iar acum, rezultatul referendumului de joi din Marea Britanie a născut însă o nouă problemă deoarece Malta ar putea să fie nevoită să asigure preşedinţia Consiliului Uniunii Europene și pentru UK, informează Agerpres.

''Nu am fost contactaţi oficiali despre această problemă, dar neoficial au existat unele discuţii'', a spus premierul maltez Joseph Muscat, într-o conferinţă de presă.

''Dacă instituţiile UE ne cer să asigurăm preşedinţia pentru două semestre (consecutive), atunci ar trebui să vedem ce resurse avem şi vom lua apoi o decizie. Dar vom avea mai degrabă un mandat de şase luni'', a explicat el.

Muscat, politician social-democrat care cândva a pledat contra apartenenţei Maltei la UE, a afirmat că rezultatul votului de joi din Marea Britanie înseamnă că ţara sa a pierdut un aliat esenţial în interiorul Uniunii Europene.

La 1 iulie acest an, preşedinţia semestrială a Consiliului UE, asigurată în prezent de Olanda, va fi preluată de Slovacia.

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Marea Britanie,   UE,   presedinte