Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Roxana Mărăcineanu, aspru criticată pentru activatatea de ministru: ”Oprește-te, distrugi sportul francez”

Roxana Mărăcineanu, aspru criticată pentru activatatea de ministru: ”Oprește-te, distrugi sportul francez”

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Apr 2019, 11:45
Roxana Mărăcineanu, aspru criticată pentru activatatea de ministru: ”Oprește-te, distrugi sportul francez” Foto: Hepta Externe

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, se confruntă cu o serie de critici puternice privind activitatea sa guvernamentală. Un colectiv de peste 1.000 de directori tehnici naţională o acuză pe aceasta de distrugerea sportului francez, scrie Le Monde.

Nemulţumirea lor a plecat de la proiectul privind includerea directorilor sportivi, antrenorilor federaşi şi consilierilor tehnici naţionali şi regionali în cadrul federaţiilor. Măsura i-ar face pe aceştia să piardă statutul de funcționari publici.

”Persiști în ipotecarea viitorului ministerului nostru!”, se notează în scrisoarea cu 1.152 de semnatari din atletism, înot sau gimnastică. În corespondența lor cu ministerul, protestatarii evocă o ”operațiune de distrugere a sportului francez”. 

Cei 1.600 de consilieri naționali și regionali, directori tehnici și antrenori federali din Franța sunt funcționari publici plătiți de stat (cu 120.000.000 euro în 2016) și un joacă un rol-cheie în dezvoltarea sportului francez. 

”Încrederea pe care ți-am dat-o când ai ajuns la minister, parțial din cauza cunoștințelor tale despre sportul francez și despre cariera ta, a fost total pierdută”, este concluzia dură a semnatarilor.

Roxana Mărăcineanu şi-a apărat măsura prin faptul că oferă o autonomie mai mare a federațiilor și o mai mare responsabilitate pentru rezultatele sportive.

Citeşte mai multe despre:   Roxana Maracineanu