Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marcel Ciolacu: PSD va depune moţiunea de cenzură în august / Luni îl voi chema oficial pe Ludovic Orban în Parlament, să spună dacă se mai pot organiza alegerile locale

Marcel Ciolacu: PSD va depune moţiunea de cenzură în august / Luni îl voi chema oficial pe Ludovic Orban în Parlament, să spună dacă se mai pot organiza alegerile locale

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Iul 2020, 17:10
Marcel Ciolacu: PSD va depune moţiunea de cenzură în august / Luni îl voi chema oficial pe Ludovic Orban în Parlament, să spună dacă se mai pot organiza alegerile locale Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații nu vor mai aștepta ridicarea stării de alertă și vor depune chiar din august moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. El a precizat că au strânse deja 202 semnături și poartă negocieri „cu toți partenerii politici” pentru strângerea celor 233 de voturi minime ca moțiunea să treacă. Ciolacu s-a arătat nemulțumit de modul în care guvernanții liberali gestionează epidemia de coronavirus, dar le-a reproșat acestora și reticența în a majora pensiile și alocațiile. Liderul PSD, care este și președintele Camerei Deputaților, a mai susținut că luni îl ca invita oficial pe premierul Ludovic Orban să dea explicații în Parlament dacă se mai pot organiza sau nu alegerile locale în septembrie. 

 

PSD depune moțiune de cenzură în august. Marcel Ciolacu: Guvernul Orban e un eşec politic

 

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat că social-democrații nu vor mai aștepta ridicarea stării de alertă și, în mod categoric, vor depune în luna august o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, și asta deoarece nu poate exista un haos mai mare în ceea ce privește economia și gestionarea epidemiei de coronavirus. El a precizat că au strâns deja 202 semnături pentru moțiune, deși anterior anunțase de mai multe ori că au 204.

Ciolacu a susținut că lipsa de transparență a făcut ca Executivul să-și piardă complet credibilitatea. El i-a mai acuzat pe miniștrii liberali, în frunte cu premierul Ludovic Orban, că au încercat să speculeze politic epidemia de coronavirus.

Guvernul Orban e un eşec politic, cred că cel mai mare post-decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală. El a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca, în luna august, să depunem moţiunea de cenzură. Haos mai mare ca acum nu poate exista, atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El a anunțat că au strâns 202 semnături pentru moțiune, deși anterior a afirmat că au 204, și că social-democrații continuă discuțiile „cu toți partenerii politici” până la strângerea celor 233 de voturi minime necesare ca moțiunea de cenzură să treacă.

„Eu zic că, categoric, moţiunea va trece”, a precizat președintele intermar al social-democraților.

El s-a arătat nemulțumit de modul în care Guvernul PNL a înțeles să gestioneze epidemia de coronavirus, pe lângă motivele legate de majorarea pensiilor şi a alocaţiilor.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Tot duminică, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a prezentat cele nouă motive pentru care social-democrații consideră că Guvernul PNL este singurul vinovat de faptul că România a ajuns să aibă chiar și peste 1.000 de infectări cu coronavirus pe zi.

 

PSD îl cheamă pe premierul Ludovic Orban să explice în Parlament dacă mai pot fi organizate alegerile locale în septembrie

 

Liderul social-democrat, care este și președintele Camerei Deputaților, a mai declarat că luni îl va invita oficial pe premierul Ludovic Orban în Parlament, pentru a da informaţii legate de posibilitatea organizării alegerilor locale şi despre deschiderea noului an şcolar.

Suntem îndreptăţiţi să avem acces la aceste informaţii şi nu numai noi, şi românii, şi clasa politică. Dacă nu, va fi invitat la Ora Guvernului. Eu cred că încă încercăm sau măcar mimează respectarea Constituţiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Am intrat în calendarul electoral şi nimeni nu ne spune dacă se pot ţine aceste alegeri sau nu se pot ţine”, s-a plâns acesta.

În funcție de explicațiile de la Guvern, a precizat Ciolacu, parlamentarii PSD vor decide dacă votează sau nu în Parlament modificarea prin lege a datei alegerilor locale, care acum este 27 septembrie.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu,   PSD,   Guvernul Orban,   Ludovic Orban,   alegeri locale,   motiune de cenzura