Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marcel Ciolacu: Victoria Maiei Sandu, o confirmare a dorinţei majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de apropiere strategică de Europa şi de România

Marcel Ciolacu: Victoria Maiei Sandu, o confirmare a dorinţei majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de apropiere strategică de Europa şi de România

Un articol de: Irina Mina - 16 Noi 2020, 11:23
Marcel Ciolacu: Victoria Maiei Sandu, o confirmare a dorinţei majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de apropiere strategică de Europa şi de România Foto: Inquam Photos / George Călin Externe

Marcel Ciolacu a declarat, pe Facebook, că victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale reprezintă o confirmare a dorinţei majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova de apropiere strategică de Europa şi de România.

”Salut victoria istorică a Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova! Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova, din țară și din diaspora, de apropiere strategică de Europa și de România, singura garanție a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de coruptie și oligarhie”, a transmis Ciolacu.

Eugen Tomac: Este momentul să construim punți solide și să reașezăm relația unică dintre cele două state

Eugen Tomac a declarat, pe pagina sa de Facebook, că PMP va propune în viitorul Cabinet crearea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova, în contextul în care Maia Sandu este primul şef de stat al acestei ţări care este şi cetăţean al României.

”Majoritatea românilor de peste Prut și-a ales pentru prima dată o femeie președinte.

Maia Sandu este un politician pro-occidental convins. Este afiliată politic la PPE și este puternic susținută de liderii PPE. Are o imagine foarte bună la Bruxelles și în mod sigur va fi cel mai susținut lider politic din spațiul ex-sovietic.

Este primul șef de stat al R. Moldova care este și cetățean al României, fapt pe care nu l-a ascuns și asta trebuie să ne bucure, dar în același timp să responsabilizeze toți factorii de decizie și să acorde o atenție specială pentru relația cu R. Moldova.

Este momentul să construim punți solide și să reașezăm relația unică dintre cele două state pe proiecte comune pentru că Uniunea Europeană pentru care au votat majoritatea cetățenilor din R. Moldova este de fapt dorința de a avea cel puțin nivelul nostru de viață.

Oamenii vor fonduri europene, subvenții în agricultură, drumuri bune, școli și grădinițe moderne, pensii mai mari, locuri de muncă mai bine plătite. Într-un cuvânt își doresc aceleași lucruri pe care și le dorește orice român”, a afirmat președintele PMP.

Ludovic Orban: Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova

Amintim că premierul României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, care a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Acesta consideră că „suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric”.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

”O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidențiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova.

Maia a demonstrat că alegerile pot fi câștigate și cu o campanie onestă și decentă. Am convingerea că va fi preşedintele așteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană (UE, n.r.)”, a scris primul ministru, pe Facebook.

Klaus Iohannis: „România rămâne alături de Republica Moldova în eforturile sale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”

Și președintele României, Klaus Iohannis, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Cât despre cetățenii de peste Prut, spune șeful statului, ei „au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului”.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! RO va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris președintele Klaus Iohannis, luni dimineață, pe Twitter.

 

Citeşte mai multe despre:   Maia Sandu,   Republica Moldova,   Marcel Ciolacu