Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie alocă 8,4 milioane de lire sterline pentru o analiză a efectelor COVID-19 pe termen lung asupra pacienților

Marea Britanie alocă 8,4 milioane de lire sterline pentru o analiză a efectelor COVID-19 pe termen lung asupra pacienților

Un articol de: Andrei Ștefan - 05 Iul 2020, 17:30
Marea Britanie alocă 8,4 milioane de lire sterline pentru o analiză a efectelor COVID-19 pe termen lung asupra pacienților sursa Foto: pixabay Externe

Marea Britanie a anunțat că va investi 8,4 milioane de lire sterline (10 milioane de dolari) pentru un studiu ce va analiza efectele pe termen lung ale coronavirusului asupra pacienților, notează Reuters.

Astfel, 10.000 de oameni vor lua parte la studiul condus de Universitatea din Leicester și spitalele din oraș, pacienți cărora le vor fi prelevate țesuturi pulmonare și sânge. Rezultatele vor fi folosite pentru a dezvolta noi forme de tratament personalizat.

„Pe măsură ce ne continuăm lupta împotriva acestei pandemii, învățăm tot mai multe despre impactul pe care îl poate avea boală, nu doar asupra stării imediate de sănătate, ci și asupra sănătății fizice și mentale pe termen lung", a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock.

 

Specialiștii au identificat 3 noi simptome ale coronavirusului

 

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a identificat trei noi simptome ale infectării cu coronavirus: nasul care curge sau e congestionat, greața și diareea.

Acestea pot apărea între două și 14 zile de la infectare. Prima listă oficială de simptome ale COVID-19 includea tusea, febra sau frisoanele, oboseala, durerile musculare, dificultățile de respirație, durerea de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.

Simptomele se pot manifesta ușor sau sever, chiar și la două zile după infectare.

Depistarea infecției cu SARS-CoV-2 este cu atât mai dificilă cu cât acestea pot fi simptome și a altor boli. Cele trei noi simptome, de exemplu, mai pot indica o alergie la anumite medicații, o răceală sau diverse tipuri de infecții. A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

„Oamenii mai în vârstă și cei care au deja probleme medicale severe, precum cele legate de inimă sau plămâni ori diabet, prezintă risc mai mare de a dezvolta complicații în urma infectării”, a transmis CDC, potrivit Times Now News. 

Tom Frieden, fost președinte al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, a declarat că numărul tot mai mare de cazuri întregistrat în mai multe state americane indica faptul că virusul se răspândește tot mai agresiv în comunitate.

 

Imunitatea la COVID-19 este mai mare decât au arătat testele de anticorpi

 

Potrivit unor cercetări efectuate de Karolinska Institutet și Karolinska University Hospital, multe persoane cu forme ușoare de COVID-19 sau asimptomatice au format așa-numita imunitate mediată de celulele T la noul coronavirus, chiar dacă nu au fost testate pozitiv la anticorpi.

Potrivit cercetătorilor, acest lucru înseamnă că imunitatea maselor este probabil mai mare decât sugerează testele de anticorpi, scrie medicalxpress.com.

În studiul de față, cercetătorii au efectuat analize imunologice ale probelor de la peste 200 de persoane, dintre care multe au avut simptome ușoare sau deloc de COVID-19.

"Celulele T sunt un tip de celule albe din sânge, care sunt specializate în recunoașterea celulelor infectate cu virus și sunt o parte esențială a sistemului imunitar", spune Marcus Buggert, profesor asistent la Centrul de Medicină Infecțioasă, Karolinska Institutet și unul dintre principalii autori ai lucrării. "Analizele avansate ne-au permis acum să mapăm în detaliu răspunsul celulelor T în timpul și după o infecție cu COVID-19. Rezultatele noastre indică faptul că aproximativ de două ori mai multe persoane au dezvoltat imunitatea celulelor T în comparație cu cei în care putem detecta anticorpii”.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie