Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie, avertizată de UE să nu discrimineze cetățenii europeni după 31 ianuarie. Aproape 400.000 de români au aplicat deja pentru statutul de rezident permanent

Marea Britanie, avertizată de UE să nu discrimineze cetățenii europeni după 31 ianuarie. Aproape 400.000 de români au aplicat deja pentru statutul de rezident permanent

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Ian 2020, 17:57
Externe

Michel Barnier, negociatorul șef al UE, a avertizat Marea Britanie, marți, să nu discrimineze cetățenii UE care caută să obțină permisul de rezident permanent după Brexit, îndemând Londra să înființeze o autoritatea independentă de monitorizare, relatează Reuters.

Declarația lui Barnier vine în contextul în care mai mulți eurodeputați și-au exprimat îngrijorarea că ieșirea iminentă a Regatului Unit din UE ar putea pune în pericol drepturile și siguranța celor 3,5 milioane de cetățeni europeni de pe teritoriul britanic.

„Voi continua să insist cât este de important ca Regatul Unit să înființeze o puternică autoritate independentă de monitorizare... care să poată acționa rapid și corect atunci când se confruntă cu plângeri din partea cetățenilor UE și a familiilor lor”, le-a spus Barnier eurodeputaților, la Strasbourg.

Cu Brexitul, care ar trebui să se împlinească efectiv în 31 ianuarie, guvernul britanic introduce cele mai mari schimbări în ceea ce privește controlul frontierelor din ultimele decenii, punând astfel capăt priorității pe care o aveau migranții europeni comparativ cu cei din alte state.

Potrivit acordului de divorț încheiat între Marea Britanie și celelalte 27 de state membre anul trecut, cetățenii europeni din arhipelag trebuie să aplice pentru permis de rezident permanent până în iunie 2021.

Aproape 400.000 de români s-au înregistrat, până la pentru statutul de rezident permanent sau pentru statutul de pre-rezident.

„Trebuie să lucrăm acum la o implementare corespunzătoare a acelor drepturi și nu vom accepta jumătăți de măsură sau orice altă formă de discriminare voalată”, a mai adăugat Barnier.

Citeşte mai multe despre:   Brexit
 
Loading...