Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Boris Johnson, forțat de către deputații conservatori să găsească un plan de ieșire din criza COVID-19

Marea Britanie: Boris Johnson, forțat de către deputații conservatori să găsească un plan de ieșire din criza COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 30 Oct 2020, 09:34
Marea Britanie: Boris Johnson, forțat de către deputații conservatori să găsească un plan de ieșire din criza COVID-19 Foto: Hepta - DPA Images / Julian Simmonds Externe

Într-o scrisoare adresată șefului guvernului Marii Britanii, 55 de deputați conservatori solicită o foaie de parcurs pentru sfârșitul restricțiilor în vigoare şi pentru ajutarea celor mai afectate regiuni ale țării.

 

Deputații conservatori îi cer lui Boris Johnson un plan de ieșire din criza COVID-19

 

Recent, permierul britanic Boris Johnson s-a confruntat cu opiniile primarului din Manchester, Andy Burnham, care a refuzat să includă orașul în categoria „risc foarte ridicat” fără un angajament de ajutor financiar de 65 de milioane de lire sterline (71,9 milioane de euro). Acesta a obținut doar 60 de milioane de lire sterline (66,4 milioane de euro), acuzându-l pe premier că a jucat „poker cu viața britanicilor” .

Luni, într-o scrisoare către șeful guvernului, 55 de deputați conservatori din nord au cerut un plan real pentru a pune capăt izolării și un „proiect concret de redresare economică pentru regiunile cel mai afectate”.

Dacă Boris Johnson nu va face nimic, amenință ei, „diviziunea Nord-Sud” ar putea duce la o serie de rebeliuni și ar provoca căderea partidului.

„Când Londra era centrul infecțiilor, întreaga țară s-a închis. Dar acum, când Nordul este centrul, sunt puse în aplicare carantine locale”, spun aceștia.

 

Boris Johnson a anunțat trei tipuri de alerte diferite în Marea Britanie

 

Boris Johnson a încetat să impună un alt blocaj complet, așa cum a făcut în martie, dar a avertizat că ar putea lua măsuri suplimentare dacă boala nu va fi suprimată.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

„Ne rezervăm dreptul de a folosi o putere de foc mai mare, cu restricții semnificativ mai mari”, a declarat acesta cu câteva zile în urmă.

Astfel, premierul Marii Britanii anunță implementarea a trei tipuri de alerte diferite pe teritoriul țării, pe gradele „mediu”, „ridicat” și „foarte ridicat”, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

În cadrul nivelului de alertă „foarte ridicat”, se așteaptă închiderea barurilor, sălilor de sport, a saloanelor de înfrumusețare și cazinourilor, dar restaurantele și puburile care oferă și mâncare ar putea rămâne deschise. Nici școlile sau bisericile nu vor fi închis.

În cadrul nivelului „ridicat”, nu vor fi permise întâlnirile de peste șase persoane nici în spațiile private, iar nivelul de alertă „mediu” se păstrează măsurile deja în vigoare, între care și închiderea barurilor și pub-urilor la ora 22:00.

Un studiu recent indică faptul că peste 80% dintre persoanele depistate pozitiv cu SARS-COV-2 în Marea Britanie nu prezentau niciunul dintre simptomele principale ale bolii (tuse, febră sau pierderea gustului sau a mirosului), au descoperit cercetătorii, scrie apnews.

În aceste condiții, un nou val de COVID-19 poate fi greu de controlat, prin „transmisia silențioasă", mai ales în zonele de risc.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Boris Johnson,   criza COVID-19