Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie, criticată pentru poziția post-Brexit. Michel Barnier: Londra încă mai caută să păstreze beneficiile UE și ale Pieței Unice, dar fără obligații

Marea Britanie, criticată pentru poziția post-Brexit. Michel Barnier: Londra încă mai caută să păstreze beneficiile UE și ale Pieței Unice, dar fără obligații

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Sep 2020, 23:06
Marea Britanie, criticată pentru poziția post-Brexit. Michel Barnier: Londra încă mai caută să păstreze beneficiile UE și ale Pieței Unice, dar fără obligații Externe

Michel Barnier a criticat din nou poziția post-Brexit adoptată de Marea Britanie și a mers chiar mai departe decât obișnuia în ceea ce privește evidențierea faptului că, în opinia sa, guvernul de la Londra încearcă să profite cât mai mult de situație. Negociatorul-șef al UE a acuzat Regatul Unit că a eșuat în a se implica în discuții constructive referitoare la viitoarele relații dintre Bruxelles și Londra, în unul dintre cele mai sonore avertismente pe care le-a lansat până acum pe tema lipsei de progres în perfectarea unui acord, potrivit Euronews.
 

Marea Britanie, criticată pentru poziția post-Brexit


 

La un eveniment organizat de Institutul pentru Afaceri Internaționale și Europene (IIEA) din Irlanda, Michel Barnier a explicat că un acord trebuia perfectat până la finalul lui octombrie, astfel încât să existe suficient timp pentru ratificarea înțelegerii.

Perioada de tranziție post-Brexit se încheie la 31 decembrie, cu schimbări majore la orizont. Marea Britanie – care a ieșit formal din UE în ianuarie – va părăsi Piața Unică și Uniunea Vamală. Cu toate acestea, discuțiile despre comerț și legăturile viitoare s-au mișcat amenințător de încet pe perioada verii.
 

Michel Barnier: Londra încă mai caută să păstreze beneficiile UE și ale Pieței Unice, dar fără obligații


 

Michel Barnier a acuzat partea britanică de faptul că a eșuat în a oferi garanții că viitoarea competiție se va face de pe poziții „corecte”, după cum este stipulat în Declarația Politică – parte din acordul de divorț, care formează bazele pentru discuțiile despre relațiile viitoare.

Totodată, negociatorul blocului comunitar susține că, în ciuda dorinței Regatului Unit de a fi independent de UE, în pratică Londra dorește să-și păstreze statutul, dar fără obligații.

„Știm bine argumentul Regatului Unit: dorești o despărțire completă de UE, dorești suveranitate deplină și libertatea de a-ți stabili propriile reguli, și să își cheltuie banii cum își dorește, fără constrângeri față de Europa. Și chiar și așa, adevărul este că negociatorii britanici încă mai caută continuitate în multe sectoare, nicidecum o despărțire completă”, a adăugat Barnier.

„Guvernul Regatului Unit încă mai caută să păstreze beneficiile UE și ale Pieței Unice fără obligații”, a mai spus oficialul european, oferind drept exemplu sectorul transporturilor, comerțul cu energie, standardele pentru bunuri și cooperarea în materie de probleme judiciare.

 

Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Michel Barnier