Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: HAOS total la evacuarea locatarilor din patru blocuri turn din nordul Londrei! Cetățenii, NEMULȚUMIȚI

Marea Britanie: HAOS total la evacuarea locatarilor din patru blocuri turn din nordul Londrei! Cetățenii, NEMULȚUMIȚI

Un articol de: - 24 Iun 2017, 23:16
Marea Britanie: HAOS total la evacuarea locatarilor din patru blocuri turn din nordul Londrei! Cetățenii, NEMULȚUMIȚI Foto: ITV.com Externe

Autoritățile din Camden au declarat că persoanele vizate de ordinul de evacuare trebuie să se mute și să locuiască în casele rudelor sau în hoteluri special rezervate de consiliul municipal. Această situație va dura trei sau patru săptămâni, timp în care lucrările de schimbare a izolației inflamabile a blocurilor turn va fi terminată, potrivit agerpres.ro.

Primăria din Camden a dispus evacuarea a patru blocuri turn aflate în proprietatea municipalității, situate în zona Swiss Cottage, unde s-au amplasat numeroase locuințe sociale puse la dispoziție de primărie pentru persoanele fără venituri. 

Primarul Georgia Gould a declarat că urmau să fie evacuate cinci blocuri turn, însă în cele din urmă unul dintre blocuri a fost considerat sigur și cei circa o sută de locatari s-au putut întoarce la locuințele lor.

„Prioritatea este siguranța locatarilor” spunea Gould care a mai spus că, în afară de lipsa unor măsuri antiincendiu, la clădirile în cauză au fost detectate probleme la țevile de gaz.

„Știu că-i greu, dar ceea ce s-a întâmplat la Grenfell schimbă totul și cred că nu putem să mai riscăm siguranța locatarilor noștri”, a continuat ea.