Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie impune o carantină de 14 zile persoanelor venite din mai multe regiuni. Care sunt țările vizate

Marea Britanie impune o carantină de 14 zile persoanelor venite din mai multe regiuni. Care sunt țările vizate

Un articol de: Andrei Ștefan - 14 Aug 2020, 07:23
Marea Britanie impune o carantină de 14 zile persoanelor venite din mai multe regiuni. Care sunt țările vizate Externe

Din cauza creşterii cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivel mondial, Marea Britanie va impune carantină de 14 zile tuturor persoanelor venite din Franţa, Olanda, Malta şi alte trei ţări, a anunţat ministrul Transporturilor, Grant Shapps, transmite Reuters. Spania și Belgia au fost deja adăugate pe „lista neagră”, în ultimele săptămâni.

 

Marea Britanie impune 14 zile de carantină turiștilor ce vin din Franța și din alte 5 regiuni

 

„Datele arată că trebuie să eliminăm Franţa, Olanda, Monaco, Malta şi insulele Turks, Caicos şi Aruba de pe lista noastră cu coridoare de călătorie în timpul epidemiei de coronavirus, pentru a menţine ratele de infectare la un nivel scăzut”, a scris Shapps pe Twitter.

Mai exact, cine va sosi din aceste destinații în Marea Britanie începând de sâmbătă, 15 august, ora 04:00, va intra automat în izolare, timp de 14 zile.

Și premierul Boris Johnson a declarat că guvernul său va fi „nemilos” atunci când va veni momentul să impună noi restricții la intrarea în țară, din cauza contextului actual, o abordare contrastantă cu acțiunile de la începutul anului, când guvernul a fost criticat pentru că a fost prea lent în acțiunile luate pentru stoparea propagării virusului COVID-19.

Pentru turiștii din Marea Britanie, Franța este a doua cea mai vizitată țară, după Spania. Totodată, Franța este a doua cea mai mare piață pentru turiștii care vin în Marea Britanie, după SUA.

Franța a raportat mai mult de 2.500 de noi infecții cu COVID-19 pentru a doua zi la rând, aceste cifre ridicate fiind înregistrate ultima dată la mijlocul lunii aprilie, când țara se afla în mijlocul unora dintre cele mai stricte restricții din Europa.

În acest context, Franţa şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Marii Britanii şi a anunţat "măsuri de reciprocitate", transmite AFP.

„Decizia autorităţilor britanice este o decizie pe care o regretăm şi care va conduce la o măsură de reciprocitate, în speranţa revenirii la normal cât mai curând posibil", a declarat secretarul francez pentru afaceri europene Clément Beaune pe contul său de Twitter. Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat


Marea Britanie, în recesiune tehnică

 

Potrivit datelor Oficiului pentru Statistică Națională, economia Marii Britanii a înregistrat o scădere de 20,4% în cel de-al doilea trimestru din 2020, față de trimestrul anterior, din pricina impactului provocat de pandemia de COVID-19.

Această valoare este un record, marcând oficial o recesiune tehnică pentru Regatul Unit, la 11 ani după cea din 2009, scrie Wall-Street.

Deși PIB-ul țării a părut că își revine în luna iunie, după relaxarea măsurilor restrictive, zonele serviciilor, construcțiilor și producției s-au confruntat cu scăderi trimestriale record.

„A fost un enorm şoc pentru ţară, dar ne vom reveni foarte bine. Dacă boala COVID-19 a fost fulgerul, nu vom întârzia să auzim tunetul în termeni de consecinţe economice. Vom fi pregătiţi. Ţara "nu se va întoarce absolut deloc la austeritate ca în urmă cu zece ani", se arată optimist premierul Boris Johnson, citează Daily Mail.

La sfârșitul lunii iunie, acesta prezenta un plan de relansare a țării, pentru a susţine economia grav afectată din pricina pandemiei de coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   carantina