Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Imunizarea cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca ar putea fi restricționată în cazul persoanelor tinere

Marea Britanie: Imunizarea cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca ar putea fi restricționată în cazul persoanelor tinere

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Apr 2021, 12:14
Marea Britanie: Imunizarea cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca ar putea fi restricționată în cazul persoanelor tinere Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Autoritatea de reglementare a sănătății din Marea Britanie analizează o propunere de restricționare a utilizării vaccinului anti-COVID AstraZeneca la persoanele mai tinere, din cauza îngrijorărilor privind formarea cheagurilor de sânge, informează Reuters, care citează Channel 4 News.

 

Vaccinarea anti-COVID cu AstraZeneca ar putea fi restricționată în Marea Britanie

 

Două surse au afirmat pentru acest post că, deși datele nu sunt suficient de clare la acest moment, sunt tot mai multe argumente pentru a justifica decizia de a da cel puțin tinerilor sub 30 de ani un alt tip de vaccin.

Anterior, specialiștii britanici au susținut că beneficiile vaccinării cu AstraZeneca depășesc riscurile și că oamenii nu ar trebui să respingă imunizarea cu acest ser.

„Revizuirea noastră detaliată e în curs și avem în raportare unele tipuri foarte rare și specifice de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute în urma vaccinului COVID-19 AstraZeneca”, a declarat June Raine, directorul executiv al Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale.

Marea Britanie a vaccinat până acum 36 de milioane de persoane de persoane, din care peste 5 milioane cu ambele doze.

 

Temeri legate de formarea unor cheaguri de sânge, după administrarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Germania a fost prima țară care a recomandat restricționarea administrării vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după mai multe cazuri de formare de cheaguri de sânge. Slovenia a luat și ea această decizie.

Olanda, care inițial a hotărât suspendarea imunizării cu Astrazeneca în cazul persoanelor sub 60 de ani, a decis apoi să stopeze cu totul administrarea acestui ser.

Problemele cu vaccinul de la AstraZeneca au apărut luna trecută, după ce mai multe țări au suspendat imunizarea cu acest ser din cauza îngrijorărilor privind formarea cheagurilor de sânge. 

Pe 31 martie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că nu a identificat nicio legătură între vaccinarea cu serul AstraZeneca-Oxford și apariția tulburărilor tromboembolice. Totuși, nu exclude o legătură de cauzalitate și își va continua analizele.