Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie interzice accesul cetățenilor Uniunii Europene cu antecedente penale

Marea Britanie interzice accesul cetățenilor Uniunii Europene cu antecedente penale

Un articol de: Beatris Ionita - 22 Oct 2020, 08:40
Marea Britanie interzice accesul cetățenilor Uniunii Europene cu antecedente penale Sursa Foto: Pexels/ Skitters Externe

Ministrul de interne britanic a anunțat că, de la 1 ianuarie, cetățenilor cu antecedente penale li se va interzice intrarea în Marea Britanie. Până acum,autoritățile trebuiau să demonstreze că infractorii care intră pe teritoriul tării prezintă o amenințare reală. Totuși, încheierea Brexitului fără un  acord în acest sens ar putea face aproape imposibilă identificarea infractorilor straini.

 

Cine nu va mai putea intra în Marea Britanie, după Brexit

 

  • Orice cetățean UE condamnat la cel puțin un an de închisoare 
  • Cetățenii UE care au comis orice infracțiune în ultimul an 
  • Cetățenii UE care au fost condamnați la mai puțin de un an de închisoare
  • Delincvenții care nu au executat o pedeapsa cu închisoarea, dacă există dovezi că sunt recidiviști, cauzează "vătămări grave" sau prezența lor în Marea Britanie reprezintă o amenințare
  • Persoanele implicate într-o căsătorie falsă și oricine încalcă reglementările vamale

Deasemenea, cetățenii UE fără adăpost ar putea fi deportați dacă refuză sprijinul din partea autorităților, cum ar fi oferta de cazare, așa cum este deja cazul cetățenilor non-UE.Oficialii au spus că acest lucru se poate aplica persoanelor care trăiesc pe stradă care comit infracțiuni sau acționează în moduri anti-sociale, cum ar fi cerșitul agresiv, scrie bbc.com.

 

Cetățenii Uniunii Europene nu vor mai putea intra în Marea Britanie doar cu buletinul

 

Guvernul Regatului Unit a anunțat că de la sfârșitul anuului 2021, intrarea cetățenilor UE pe teritoriul britanic se va face doar pe baza pașaportului. Regula va fi valabilă și pentru călătorii veniți din Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein, țări non-membre ale UE.

''Atunci când se va încheia perioada de tranziție, vom avea controlul frontierelor noastre și vom introduce noul nostru sistem de imigrație pe baza de puncte, mai ferm și mai corect. Abordarea noastră clară și corectă va trata în mod egal oameni din orice parte a lumii. Retragerea graduală a folosirii cărților de identitate la frontieră, care sunt unele dintre documentele cel mai puțîn sigure, este o etapă importantă în a ne face mai sigure frontierele'', a explicat ministrul britanic de interne.

Regatul Unit a ieșit oficial din Uniunea Europeană la 31 ianuarie, dar se află într-o perioada de tranziție în vigoare până finalul anului, timp în care va continuă să aplice normele europene.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Brexit,   circulatie restrictionata