Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie își îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Liban: Există un risc crescut de sentimente antioccidentale

Marea Britanie își îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Liban: Există un risc crescut de sentimente antioccidentale

Ministerul de Externe al Marii Britanii le-a recomandat, vineri, cetățenilor britanici să evite ”orice călătorie neesențială în Liban” evocând un ”risc crescut de sentimente antioccidentale”, informează AFP.

"Noi am modificat astăzi sfaturile de călătorie pentru Liban, recomandând să fie evitată orice călătorie neesenţială", a anunţat Ministerul britanic de Externe.

"Cetăţenii britanici din Liban ar trebui să urmeze cu atenţie recomandările de călătorie şi să ia în considerare (posibilitatea de a) părăsi ţara, dacă prezenţa lor nu este esenţială" în momentul de faţă, potrivit instituției.

"În unele state ar putea exista un risc crescut de sentimente antioccidentale, legat de posibilitatea unei acţiuni militare în Siria", a explicat ministerul.

"Continuăm avertizările împotriva oricăror călătorii în oraşul libanez Tripoli, la taberele de refugiaţi palestinieni, în Valea Bekaa şi în suburbiile din sudul Beirutului", a precizat Ministerul de Externe.

"Marea Britanie rămâne ferm ataşată faţă de stabilitatea Libanului şi va continua să implementeze programul de stabilitate, (în valoare) de 120 de milioane de dolari, care prevede susţinere umanitară şi o consolidare a forţelor armate libaneze", a subliniat el.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Liban