Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Ministrul de interne susține limitarea liberei circulații în UE doar pentru cei care au un loc de muncă

Marea Britanie: Ministrul de interne susține limitarea liberei circulații în UE doar pentru cei care au un loc de muncă

Un articol de: - 30 Aug 2015, 11:56
Marea Britanie: Ministrul de interne susține limitarea liberei circulații în UE doar pentru cei care au un loc de muncă Foto: theguardian.com Externe

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, cere ca libera circulație a personaleor în cadrul UE să fie limitată la cei care au loc de muncă. May este de părere că legile europene sunt permisive, drept urmare migranții profită de ele, de aici și criza refugiaților din ultimele săptămâni.

"Când a apărut conceputul de liberă circulație, a însemnat mutarea într-o altă țară pentru un job, nu libertatea de a merge și de a căuta jobul respectiv sau alte beneficii. Anul trecut, patru din cei zece migranți din UE au venit fără a avea "antamat" un loc de muncă. Trebuie să luăm atitudine, să restabilim principiul liberei circulații în cadrul UE", a declarat ministrul.

Apelul lui May vine ca urmare a crizei refugiaților și se bazează pe cifre - într-un an de zile, din martie 2014, numărul migranților din Marea Britanie a ajuns la 330.000, scrie blink.htcsense.com.

În ultima perioadă, știrile potrivit căror migranți din Siria, Orientul Mijlociu iau drumul către vestul Europei au luat amploare.

Un camion plin cu 71 de migranși a fost găsit abandonat pe o autostradă din Austria (Detalii AICI), iar câțiva români sunt arestați pentru trafic de persoane. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Theresa May,   ministrul de interne,   criza refugiatilor