Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie reintroduce castorii pentru a se apăra de inundații: Rozătoarele au dispărut din râurile arhipelagului încă din secolul al XVI-lea

Marea Britanie reintroduce castorii pentru a se apăra de inundații: Rozătoarele au dispărut din râurile arhipelagului încă din secolul al XVI-lea

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Noi 2019, 18:04
foto: Pixabay Externe

Castorii vor fi reintroduşi în două zone din Marea Britanie care se bazează pe capacitatea lor inegalabilă de a construi baraje pentru a preveni inundaţiile, relatează AFP miercuri preluată de Agerpres.

Asociaţia National Trust, responsabilă cu protejarea patrimoniului istoric şi natural al Regatului Unit, a anunţat miercuri proiectul de a elibera castori euroasiatici în două regiuni din sudul Angliei anul viitor.

„Barajele construite de castori permit păstrarea apei în perioadele secetoase, ajută la reducerea inundaţiilor în aval şi îmbunătăţesc calitatea apei reţinând nămolul", a declarat Ben Eardley, managerul proiectului.

Aceste rozătoare au dispărut din râurile din Marea Britanie încă din secolul al XVI-lea, fiind vânate pentru blana, carnea şi glandele lor care produc o secreţie uleioasă mirositoare, castoreum, folosită pentru producerea aromelor alimentare.

Reintroducerea lor ar putea „contribui la creşterea rezistenţei peisajelor noastre la schimbările climatice şi la vremea extremă", a adăugat Eardley, care va supraveghea reintroducerea unui cuplu de castori la Holnicote, în apropierea Parcului Naţional Exmoor, în sud-estul Angliei.

Un alt cuplu de castori va fi eliberat la marginea Parcului Naţional South Down, în apropiere de coasta de sud a Angliei.

Toţi castorii vor fi reintroduşi în zone împădurite, unde experţii vor monitoriza schimbările din mediu ca urmare a prezenţei lor.

O parte din nordul Angliei a fost lovită de inundaţii în ultimele săptămâni, cu precipitaţii record, potrivit serviciilor meteorologice britanice. Printre factorii care favorizează inundaţiile se numără construcţiile pe câmpuri inundabile sau întreţinerea deficitară a râurilor.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie
 
Loading...