Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie renunță la regulile de carantină pentru persoanele care sosesc din zeci de țări, inclusiv Franța, Spania, Italia și Germania

Marea Britanie renunță la regulile de carantină pentru persoanele care sosesc din zeci de țări, inclusiv Franța, Spania, Italia și Germania

Un articol de: George Lupu - 03 Iul 2020, 13:28
Marea Britanie renunță la regulile de carantină pentru persoanele care sosesc din zeci de țări,  inclusiv Franța, Spania, Italia și Germania Externe

Normele privind carantina în Marea Britanie au fost abrogate pentru călătorii din zeci de țări - inclusiv Franța, Spania, Italia și Germania. Aceasta înseamnă că persoanele care sosesc din aceste țări, inclusiv călătorii din Marea Britanie care se întorc în Regat, nu vor trebui să mai petreacă 14 zile în izolare.

Pe de altă parte călătorii din Marea Britanie se mai pot confrunta cu restricții la destinațiile propuse.  Grecia, o destinație populară de vacanță cu un număr scăzut de decese de coronavirus, spune că nu va accepta zboruri directe din Marea Britanie până cel puțin la jumătatea lunii iulie.

Austria solicită britanicilor să se auto-izoleze, cu excepția cazului în care au un certificat medical recent sau un test negativ pentru coronavirus la sosire.

Noua Zeelandă a împiedicat aproape toți călătorii străini să viziteze teritoriul, în timp ce cei care intră în Australia necesită o viză specială și se confruntă cu o carantină obligatorie.

La 8 iunie, a fost introdusă o perioadă de carantină de două săptămâni pentru majoritatea persoanelor sosite în Marea Britanie. Guvernul a precizat că noile focare importate au devenit un risc pentru sănătatea publică, scrie bbc.com.

 

Măsurra luată de Guvernul de la Londra nu asigură reciprocitate, iar britanicii se vor putea confrunta cu restricții în unele state

 

Această reducere a restricțiilor ar putea face mai ușor pentru cei din Marea Britanie să plece în străinătate în vacanță sau să revadă rude. De asemenea, ar putea stimula industria turistică, care a fost devastată de coronavirus și s-a opus regulilor de carantină.

Cu toate acestea, este probabil ca britanicii să se confrunte în continuare cu restricții - inclusiv carantină - când vor ajunge în alte țări:A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Grecia, o destinație populară de vacanță cu un număr scăzut de decese prin coronavirus, spune că nu va accepta zboruri directe ale Regatului Unit până cel puțin la jumătatea lunii iulie.

Cu toate acestea, guvernul francez a sugerat că călătorii din Marea Britanie nu vor mai trebui să intre în carantină voluntară acolo, odată ce Franța va fi scutită de regulile Marii Britanii.

Măsurile de sănătate precum carantina sunt stabilite de fiecare națiune britanică separat, astfel încât modificările s-ar putea să nu se aplice peste tot. Guvernul scoțian spune că nu a luat o decizie cu privire la reducerea restricțiilor de carantină.

De asemenea, guvernul galez nu a decis dacă va urma măsurile Angliei Irlanda de Nord va aplica în continuare carantina călătorilor care vin din afara Regatului Unit și a Republicii Irlanda.

 

Marea Britanie reduce nivelul de alertă

 

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat că nivelul de alertă de coronavirus din Regatul Unit a fost redus de la patru la trei, relatează BBC News.

Circa 42.800 de persoane testate pozitiv la noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 au murit în Marea Britanie, cel mai grav bilanţ la nivel mondial după Statele Unite și Brazilia. Deşi numărul de morţi şi spitalizări s-a redus în ultimele săptămâni, situaţia rămâne îngrijorătoare, mai ales în azilurile de bătrâni.

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   COVID-19