Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Motiv inedit de nemulțumire în Marea Britanie: Biletele de tren se vor scumpi din nou, deși întârzierile sunt tot mai numeroase

Motiv inedit de nemulțumire în Marea Britanie: Biletele de tren se vor scumpi din nou, deși întârzierile sunt tot mai numeroase

Un articol de: B1.ro - 19 Aug 2019, 14:16
Foto: pixabay.com Externe

Motiv inedit de nemulțumire pentru britanici.
Regatul Unit are printre cele mai rapide trenuri din Europa, dar și prețurile biletelor sunt pe măsură.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! METODA PRIN CARE MIHAI CONSTANTINESCU VA FI SCOS DIN COMĂ, DE CĂTRE MEDICI. NU E GLUMĂ!

Doar că, în ultima vreme, întârzierile au fost tot mai dese, iar problemele tehnice s-au înmulțit. "Cireașa de pe tort" a fost reprezentată de anunțul că biletele se vor scumpi din nou, la începutul anului, ceea ce i-a scos din minți pe britanici, specialiștii anticipând că numărul de pasageri va scădea.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

La începutul lui 2020 biletele de tren se vor scumpi cu 2,8% în Regatul Unit, iar calcule făcute de confederația sindicală Trade Union Congress (TUC) arată că în 10 ani biletele de tren s-au scumpit cu 46%, în timp ce salariile au crescut în medie doar cu 23%, scrie hotnews.ro.

NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ! DANI OȚIL A FOST DAT DE GOL ÎN DIRECT! ESTE VORBA DESPRE CELEBRA... (GALERIE FOTO)

Sindicatele mai avertizează că va scădea numărul de călătorii cu trenul fiindcă oamenii vor căuta alte soluții pentru că nu vor să plătească tot mai mult pe servicii care lasă de dorit.
Marea Britanie are cele mai mari prețuri din Europa la capitolul bilete cumpărate chiar înainte de călătorie. 

Spre exemplu, pentru trasee de 80-90 km, Regatul Unit are cele mai scumpe bilete (0,55 lire/milă), în timp ce în Norvegia prețul mediu era de 0,46 lire/milă, iar în Austria, 0,34 lire/milă. 
În România media era în jurul a 0,11 lire/milă, iar cele mai mici prețuri din Europa sunt în Ucraina (2) și Belarus (0,01 lire/milă). 

Datele din Marea Britanie mai arată că numărul de călătorii efectuate cu abonamente sezoniere a scăzut de la 712 milioane acum trei ani, la 652 milioane anul trecut.

Sunt și voci care spun că trebuie regândit întreg modelul de funcționare a sistemului care prevede că infrastructura este operată de stat, iar trenurile, de companii private care primesc subvenții pe unele rute.
 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie
 
 
 
Loading...