Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie se confruntă cu un nou lockdown pentru 4 săptămâni

Marea Britanie se confruntă cu un nou lockdown pentru 4 săptămâni

Un articol de: Irina Mina - 31 Oct 2020, 22:18
Marea Britanie se confruntă cu un nou lockdown pentru 4 săptămâni foto: Pixabay Externe

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat un nou lockdown de o lună, pe întreg teritoriul Angliei pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus care pun la încercarea capacitatea sistemului sanitar și riscă să ducă la o creștere exponențială a mortalității.

Carantină națională în Anglia pentru o lună

În ziua în care Marea Britanie a trecut de un milion de cazuri confirmate de Covid-19, Johnson a făcut o schimbare bruscă și a confirmat că restricțiile stricte asupra afacerilor și vieții de zi cu zi vor începe joi și vor dura până pe 2 decembrie.

El a spus la o conferință de presă televizată că „niciun prim-ministru responsabil” nu poate ignora cifrele sumbre.

„Dacă nu acționăm, am putea vedea câteva mii de decese pe zi în această țară”, a spus Johnson, care a fost internat la începutul acestui an pentru un caz grav de Covid-19.

În conformitate cu noile restricții, barurile, restaurantele, magazinele neesențiale trebuie să închidă, iar oamenii vor putea pleca de acasă doar pentru o scurtă listă de motive, inclusiv exerciții fizice. Activitățile care variază de la frizerii până la sărbătorile străine trebuie să fie din nou suspendate.

Spre deosebire de primul blocaj de trei luni al Regatului Unit, școlile, universitățile, șantierele de construcții și companiile de producție vor rămâne deschise, scrie nbcnews.com.

Ca și în alte țări europene, cazurile de virus din Marea Britanie au început să accelereze după ce măsurile de blocare au fost ușurate în vară și oamenii au început să se întoarcă la locurile de muncă, școli, universități și viața socială.

Johnson spera că un set de restricții regionale introduse mai devreme în octombrie va fi suficient pentru a împinge numerele în jos. Dar consilierii științifici guvernamentali prezic că pe traiectoria actuală a focarului, cererea de paturi de spital va depăși capacitatea până în prima săptămână a lunii decembrie, chiar dacă spitalele temporare înființate în timpul primului vârf al virusului sunt redeschise.

Măsura urmează să fie dezbătută și votată în Parlamentul britanic.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Europa se confruntă cu un al doilea val de coronavirus

Amintim că statele europene se confruntă cu un al doile val de coronavirus, care pare să fie mai agresiv ca primul.

Cifrele oficiale anunțate sâmbătă au înregistrat 21.915 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore, aducând totalul Marii Britanii de la începutul pandemiei la 1.011.660. Numărul mortilor din Marea Britanie din cauza coronavirusului este de 46.555, cel mai mare din Europa, cu 326 de noi decese anunțate sâmbătă.

Studiu: Aproape 100.000 de persoane sunt infectate cu COVID-19 în fiecare zi în Marea Britanie

Amintim că aproape 100.000 de persoane sunt infectate cu COVID-19 în fiecare zi în Marea Britanie, un număr mult mai mare decât arată statisticile oficiale,potrivit unui nou studiu, care avertizează că „ceva trebuie să se schimbe înainte de Crăciun”.

Oamenii de știință de la Imperial College London au estimat că există aproximativ 96.000 de cazuri noi de COVID-19 în Anglia în fiecare zi și că focarul se dublează la fiecare nouă zile.

Studiul, finanțat de Departamentul Sănătății, a constat în prelevarea de probe de la 85.000 de persoane selectate aleatoriu în Anglia la sfârșitul lunii octombrie. S-a constatat că aproximativ una din 128 de persoane este infectată cu virusul mortal.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Boris Johnson