Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie stă pe un butoi de pulbere: Sute de manifestanţi anti-Brexit au ieşit în stradă la Londra şi la Edinburgh (VIDEO)

Marea Britanie stă pe un butoi de pulbere: Sute de manifestanţi anti-Brexit au ieşit în stradă la Londra şi la Edinburgh (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Iun 2016, 11:42
Marea Britanie stă pe un butoi de pulbere: Sute de manifestanţi anti-Brexit au ieşit în stradă la Londra şi la Edinburgh (VIDEO) Externe

Un butoi cu pulbere stă să explodeze în Marea Britanie! Câteva sute de manifestanţi anti-Brexit au ieşit în stradă la Londra şi la Edinburgh, pentru a protesta faţă de rezultatul referendumului în urma căruia Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană. Tinerii au venit cu măşti, petarde şi pancarte pe care scrie "Fără Graniţe!". Lucrurile ar putea lua amploare. Alte cateva mii de tineri au anunțat că vor ieși în strada.

În Londra, tinerii s-au strâns într-un parc din Whitechapel pentru a-şi exprima susţinerea pentru refugiaţi şi migranţi, relateaza The Telegraph.

Manifestanţii s-au îndreptat apoi spre sediul News UK, trustul de presă al lui Rupert Murdoch. Forţe importante de poliţie au aparut imediat in zona, pentru a evita violenţele.

Ziarele lui Murdoch au fost divizate în privinţa Brexit. Sunday Times şi The Sun au fost pentru ieşirea din UE, iar The Times a susţinut rămânerea în blocul comunitar.

O parte dintre manifestanţi au avut măşti, alţii au venit cu petarde. Au scandat "Fără graniţe! Fără Boris!", cu referire la Boris Johnson, fostul primar al Londrei și susținător al taberei Brexit.  

Marea Britanie stă pe un butoi de pulbere: Sute de manifestanţi anti-Brexit au ieşit în stradă la Londra şi la Edinburgh

Un protest similar a avut loc şi la Ediburgh, în Scotia. Oamenii sunt furioși că vor ieși din Uniunea Europeană, cu toate că 62% dintre alegătorii din teritoriu au votat pentru rămânere.

Anterior, adolescenţii scoţieni au organizat o manifestaţie în faţa Parlamentului, exprimându-şi furia că sunt nevoiţi să plătească ei pentru rezultatul consultării populare.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Camera Lorzilor, camera superioară a Parlamentului, a propus ca tinerii de 16 şi 17 ani să aibă dreptul să voteze în referendum, dar iniţiativa a fost blocată în Camera Comunelor. Introducerea acestor noi alegători ar fi costat şase milioane de lire sterline, au argumentat parlamentarii care s-au opus măsurii.  

Un miting anti-Brexit a avut loc şi la Glasgow.

 

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Marea Britanie,   proteste,   Londra