Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Un suspect de acte de terorism deținea adresa fostului premier Tony Blair

Marea Britanie: Un suspect de acte de terorism deținea adresa fostului premier Tony Blair

Un articol de: - 14 Oct 2014, 17:10
Marea Britanie: Un suspect de acte de terorism deținea adresa fostului premier Tony Blair Foto: muftah.org Externe

Un bărbat suspectat de terorism, judecat în Marea Britanie și care intenţiona să ucidă o persoană importantă sau să comită atacuri asemenea celor de la Bombay din 2008, deţinea adresa fostului șef al Guvernului britanic Tony Blair, informează BBC News Online.

Avocatul acuzării a dezvăluit în faţa tribunalului Old Bailey că Erol Incedal avea în maşină o adresă a lui Tony şi Cherie Blair, adăugând că suspectul  se gândea să organizeze o serie de atacuri, inclusiv crime comise la întâmplare.

Deși acuzatul nu avea un plan concret de atac, acuzarea a sugerat că este extrem de important faptul că acesta cunoștea adresa lui Blair. "Prima acuzaţie nu sugerează că Erol Incedal stabilise o anumită ţintă sau o metodă particulară, dar în contextul cazului în ansamblu şi al dovezilor pe care le voi prezenta, puteţi înţelege că această adresă are o semnificaţie", a explicat Richard Whittam, avocatul acuzării.

Acuzat și că deţinea un card SD "util unei persoane care comite sau pregăteşte un act de terorism", Erol Incedal, în vârstă de 26 de ani, neagă că ar fi plănuit acte de terorism.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie