Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Universitatea Oxford întrerupe studiul clinic privind administrarea la copii și adolescenți a vaccinului AstraZeneca

Marea Britanie: Universitatea Oxford întrerupe studiul clinic privind administrarea la copii și adolescenți a vaccinului AstraZeneca

Un articol de: Elena Stanciu - 06 Apr 2021, 22:46
Marea Britanie: Universitatea Oxford întrerupe studiul clinic privind administrarea la copii și adolescenți a vaccinului AstraZeneca Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Externe

Studiul clinic din Marea Britanie privind administrarea la copii și adolescenți a vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford a fost întrerupt. Specialiștii au luat acesată decizie în așteptarea unor date suplimentare cu privire la cazurile rare de tromboză apărute la adulți care au fost vaccinați cu acest ser, informează Reuters.

 

Studiul clinic referitor la administrarea vaccinului AstraZeneca la copii și adolescenți, întrerupt în Marea Britanie 

 

Un purtător de cuvânt al Universității Oxford a anunțat că înainte de a continua administrarea acestui vaccin la copii și adolescenți în cadrul studiului, se așteaptă noi informații de la Agenția britanică de reglementare a medicamentelor (MHRA).

„Deși nu există probleme de siguranță în studiul clinic pediatric, așteptăm informații suplimentare de la MHRA cu privire la analiza cazurilor rare de tromboză care au fost raportate la adulți, înainte de administrarea oricăror alte vaccinuri în cadrul procesului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Universității Oxford.

Decizia autorităților britanice vine în contextul în care un oficial din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat că, din punctul său de vedere, există o conexiune între acest tip de vaccin și problemele de coagulare a sângelui.

Între timp, Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că va prezenta pe 7 sau 8 aprilie rezultatele analizei sale referitoare la o eventuală legătură între administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca și cazurile de tromboză apărute la persoanele vaccinate cu acest ser.

 

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   Universitatea Oxford,   AstraZeneca