Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie: Unul din cinci parlamentari conservatori se declară ferm pentru ieşirea Marii Britanii din UE

Marea Britanie: Unul din cinci parlamentari conservatori se declară ferm pentru ieşirea Marii Britanii din UE

Un articol de: B1 TV - 02 Oct 2015, 22:11
Marea Britanie: Unul din cinci parlamentari conservatori se declară ferm pentru ieşirea Marii Britanii din UE Foto: ged-project.de Externe

Aleşii britanici vor ca ţara lor să nu mai facă parte din Uniunea Europeană! Unul din cinci parlamentari conservatori se declară ferm pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Din cei 330 de deputați conservatori, 67 sunt ferm convinşi că Marea Britanie ar trebui să nu mai facă parte din ţările membre, în timp ce 203 sunt indeciși, arată o cercetare realizată de Open Europe.

Unul din cinci deputați ai Partidului Conservator este probabil să voteze pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendumul anunțat de premierul David Cameron pentru sfârșitul anului 2017. Sunt concluziile cercetării realizate Open Europe, pe baza declarațiilor publice și a voturilor exprimate până acum de parlamentari pe teme europene, anunţă Reuters, conform B1 TV.

Din cei 330 de deputați conservatori, 67 se declară 'în mod ferm pentru ieșirea' din UE sau 'înclină' în această direcție, în timp ce 203 sunt indeciși. În schimb, doar 14 deputați conservatori doresc menținerea ţării lor în blocul comunitar și 44 înclină în această direcție.

Totodată, din cei 21 de membri ai cabinetului condus de David Cameron, 12 par indeciși, cinci înclină spre un 'Brexit', iar patru spre menținerea în Uniune, indică aceeași analiză.

Numărul parlamentarilor conservatori indeciși arată cât de important va fi pentru Cameron să asigure un pachet de reforme cuprinzător, pentru ca partidul său să considere credibilă o recomandare de a rămâne în cadrul UE, a comentat Pawel Swidlicki, analist la Open Europe.

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   UE,   Uniunea Europeana,   Londra