Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie va introduce un test de sânge care poate depista peste 50 de forme de cancer în formă incipientă

Marea Britanie va introduce un test de sânge care poate depista peste 50 de forme de cancer în formă incipientă

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Noi 2020, 19:21
Marea Britanie va introduce un test de sânge care poate depista peste 50 de forme de cancer în formă incipientă Externe

Marea Britanie va introduce anul viitor un test de sânge care ar putea identifica mai mult de 50 de forme de cancer în formă incipientă. În cazul în care va avea succes, testul de sânge, cunoscut sub numele de Galleri, ar putea revoluţiona diagnosticarea precoce a cancerului şi ar putea salva mii de vieţi, identificând simptomele suficient de rapid pentru ca tratamentul prompt să facă diferenţa între viaţă şi moarte.

 

 

Anglia va introduce un test de sânge care ar putea depista peste 50 de forme de cancer 

 

 

Oamenii de știință se așteaptă ca testul de sânge Galleri să schimbe regulile pentru diagnosticarea precoce și salvarea multor vieți, notează The Guardian.

Autoritatea Națională de Sănătate (NHS) speră ca prin acest test de sânge să descopere cu ani înainte peste 50 de forme de cancer.

În situația în care se va dovedi că testul de sânge Galleri este eficient, ar putea revoluționa diagnosticul precoce al cancerului și ar putea salva multe vieți, identificând simptomele suficient de rapid pentru ca tratamentul prompt să facă diferența între viață și moarte.

„Depistarea precoce, în special pentru afecţiunile greu de tratat, cum ar fi cancerul ovarian şi pancreatic, are potenţialul de a salva multe vieţi. Prin urmare, acest test de sânge promiţător ar putea revoluţiona îngrijirea cancerului, ajutând alte mii de oameni să primească un tratament de succes”, a declarat Sir Simon Stevens, directorul executiv al NHS Anglia, Autoritatea Naţională de Sănătate.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

În primă fază, testul de sânge va fi oferit către 165.000 de persoane din Anglia la mijlocul anului 2021, dintre care marea majoritate nu prezintă semne specifice bolii.

Cele 165.000 de persoane cărora li se va oferi testul vor avea vârste cuprinse între 50 și 79 de ani. Din ele, 140.000 vor fi fără simptome.

Acestea vor fi identificate din baza de date a NHS, selectate aleatoriu și invitate să se alăture procesului. Cei din studiu vor avea un test de sânge în fiecare an timp de trei ani pentru a verifica prezența unor creșteri maligne.

Celelalte 25.000 de persoane vor fi identificate de medicul lor de familie ca având posibile semne de cancer. Acestea vor trebui să dea o probă de sânge, precum și să aibă rezultatele testelor convenționale, cum ar fi o scanare CT sau RMN, pentru a accelera diagnosticul.

Dacă, în urma studiului, se va constata că testul de sânge poate detecta cancerul devreme, acesta va deveni disponibil publicului în decursul acestui deceniu, conform sursei citate. 

Testul de sânge Galleri, care verifică modificările moleculare, a fost dezvoltat de Graal, o companie din California care folosește știința și tehnologia pentru a găsi modalități de identificare a cancerului în stadiile incipiente.

 

 

Aproximativ 200.000 de englezi mor în fiecare an de cancer

 

 

Anual, în jur de 200.000 de persoane mor de cancer în Marea Britanie.

Lord Prior, președintele NHS Anglia, speră ca prin această colaborare cu Graal va contribui la reducerea numărului de decese provocate de cancer.

„Multe dintre aceste persoane sunt diagnosticate prea târziu pentru ca tratamentul să fie eficient”, a spus el.

Testele ar putea ajuta NHS să-și atingă scopul de a crește procentul bolnavilor de cancer diagnosticați în stadiul 1 de la 50% la 75%.

Persoanele al căror cancer este detectat în acest stadiu au între 5 și 10 ori mai multe șanse de supraviețuire decât cele care sunt identificate doar în stadiul 4.

Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea Warwick, a declarat că testul Galleri este unul dintre mai multe teste de sânge noi care au fost dezvoltate pentru a detecta cancerul în stadiu incipient.

O publicație din consorțiul Circulating-Free Genome Atlas, care examinează testul Galleri la 6.689 de participanți, spune că acesta a generat rezultate foarte încurajatoare în mai mult de 50 de tipuri de cancer diferite, în diverse stadii de dezvoltare.

Citeşte mai multe despre:   Regatul Unit,   cancer,   test de sange