Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie va schimba legislaţia privind imigraţia, dacă noile reguli de securitate vor fi impuse în Hong Kong

Marea Britanie va schimba legislaţia privind imigraţia, dacă noile reguli de securitate vor fi impuse în Hong Kong

Un articol de: Catinca Giosanu - 03 Iun 2020, 09:26
Marea Britanie va schimba legislaţia privind imigraţia, dacă noile reguli de securitate vor fi impuse în Hong Kong Externe

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat miercuri că Regatul Unit este pregătit să-și schimbe regulile de imigrație dacă China va impune o lege de securitate națională pentru Hong Kong, informează Reuters.

„De la predarea din 1997, cheia a fost conceptul prețios de„ o singură țară, două sisteme”, consacrată în Legea de bază a Hong Kongului și întemeiată în Declarația comună semnată de Marea Britanie și China”, a precizat Johnson.

Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat că va oferi paşapoarte câtorva milioane de locuitori din Hong Kong şi, posibil, acces la cetăţenia britanică în cazul în care China va insista asupra impunerii noii legi privind securitatea naţională.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

”Multe persoane din Hong Kong se tem că modul lor de viaţă, pe care China s-a angajat să îl menţină, va fi ameninţat” de această lege, a declarat Boris Johnson, într-un editorial apărut în ediţia de miercuri a publicaţiilor The London Times și South China Morning Post.

 

 

Boris Johnson: Ne vom onora obligaţiile şi vom oferi o alternativă

 

 

Primul ministru Boris Johnson a avertizat că decizia Chinei de a impune o lege de securitate națională la Hong Kong va „reduce restricțiile sale și le va eroda dramatic autonomia”.

El a descris măsura Chinei ca fiind în opoziție cu obligațiile din Declarația comună.

”Dacă China continuă şi aceste temeri se dovedesc justificate, Marea Britanie nu poate să ia la cunoştinţă cu indiferenţă şi să meargă mai departe; dimpotrivă, ne vom onora obligaţiile şi vom oferi o alternativă”, a dat asigurări premierul britanic.

În cadrul schimbării, deținătorii de pașapoarte britanice ”pentru teritoriile de peste mări” din Hong Kong vor putea să intre în Marea Britanie pentru o perioadă reînnoibilă de 12 luni. În plus, li se vor da drepturi suplimentare de imigrare, a adăugat Boris Johnson.

”Dacă China îşi impune legea de securitate naţională, guvernul britanic îşi va modifica legile privind imigraţia şi va permite oricărui deţinător al acestui paşaport, rezident în Hong Kong, să vină în Marea Britanie pentru o perioadă reînnoibilă de 12 luni şi să obţine alte drepturi, inclusiv dreptul la muncă, ceea ce îl aşează pe calea (spre obţinerea) cetăţeniei”.

Circa 350.000 de persoane din Hong Kong deţin în prezent astfel de pașapoarte care oferă acces fără viză în Marea Britanie pentru şederi de până la şase luni, iar alte 2,5 milioane ar fi eligibile să depună cereri pentru obținerea lor, a spus premierul Johnson.

 

 

Impunerea noii legi în domeniul securităţii naționale ”ar restrânge libertăţile şi ar reduce în mod substanţial autonomia” Hong Kong-ului

 

 

Parlamentul Chinei a aprobat săptămâna trecută legea privind securitatea naţională care prevede crearea de legi pentru Hong Kong pentru a combate terorismul și pentru a reduce subversiunea sau ingerinţele străine în afacerile teritoriului autonom chinez.

Impunerea noii legi în domeniul securităţii ”ar restrânge libertăţile şi ar reduce în mod substanţial autonomia” Hong Kong-ului, a menționat premierul britanic.

Marți, Marea Britanie a avertizat Beijingul să se retragă din pragul legii securității naționale din Hong Kong, afirmând că există riscul să distrugă una dintre bijuteriile economiei din Asia, lucru care ar putea strica reputația Chinei.

Săptămâna trecută, președintele american Donald Trump a ordonat administrației sale să înceapă procesul de eliminare a tratamentului special al SUA pentru Hong Kong pentru a pedepsi China.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie