Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marele Muftiu al Arabiei Saudite a cerut distrugerea bisericilor din Peninsulă: Islamul este singura religie legitimă

Marele Muftiu al Arabiei Saudite a cerut distrugerea bisericilor din Peninsulă: Islamul este singura religie legitimă

Șeicul Abdul Aziz bin Abdullah, Marele Muftiu al Arabiei Saudite, a cerut distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabică. Potrivit Interfax, citat de Agerpres, acesta susține că islamul este singura religie legitimă din regiune.

O afirmație a profetului Mohamed, potrivit căreia în Peninsula Arabică ”nu ar trebui să existe două religii” a stat ca argument al liderului.

Declarațiile muftiului au fost făcute după prezentarea de către un parlamentar kuweitian a unui proiect de lege ce interzice construirea de noi lăcaşuri de cult nemusulmane în Kuweit.

Și anul trecut şeicul Abdul Aziz bin Abdullah a făcut aceeași declarație: ”este necesar să se distrugă toate bisericile din regiune”.

Potrivit expertului rus în studii islamice Roman Silantiev, declarația muftiului ”care cheamă la acţiuni agresive faţă de creştini, demonstrează faptul că ideologia wahabismului este identică cu cea a teroriştilor, care acum distrug bisericile creştine împreună cu enoriaşii lor, din Pakistan până în Nigeria, şi îndeosebi acum în Siria''.

Creștinii din Arabia Saudită nu au voie să își practice religia decât acasă sau în locuri private, apostazia la islam fiind pedepsită cu moartea.

Citeşte mai multe despre:   biserici,   islam