Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marile orașe europene vor să limiteze accesarea serviciilor prin Airbnb de către turiști și vor să impună cote de închiriere

Marile orașe europene vor să limiteze accesarea serviciilor prin Airbnb de către turiști și vor să impună cote de închiriere

Un articol de: George Lupu - 20 Apr 2021, 11:55
Marile orașe europene vor să limiteze accesarea serviciilor prin Airbnb de către turiști și vor să impună cote de închiriere sursa foto: pixabay Externe

Deși turismul ar putea să revină în cele din urmă la normalitate, oficialii marilor orașe europeme vor să se asigure că nu se va întâmpla acest lucru cu serviciile accesate prin intermediul Airbnb, scrie politico.eu.  Airbnb este o aplicație care oferă accesul călătorilor la o proprietate rezidențială concepută pentru a găzdui turiști pe termen scurt. Poate fi orice, de la o casă, o singură cameră, o barcă sau chiar o casă în copac. Serviciile oferite intră în concurență directă cu închirierile clasice, în regim hotelier.

Publicația dă exemplu Parisul, o destinație turistică globală de top în perioadele normale. Săptămâna aceasta, guvernul municipal al capitalei franceze a adoptat un text care recomandă cote cu privire la câte închirieri pe termen scurt sunt permise în zonele disputate ale pieței imobiliare ale orașului - cea mai recentă mișcare în bătălia în curs de desfășurare împotriva Airbnb și a altor servicii similare.

Vorbind la o ședință a consiliului orașului, președintele consiliului Nicolas Bonnet-Oulaldj a cerut să se analizeze impactul crizei sanitare asupra sectorului turistic al orașului, care a provocat o scădere a chiriilor prin Airbnb. Restul Franței a înregistrat o creștere constantă.

Aceste chirii "nu respectă legislația și ... contribuie la transformarea anumitor cartiere în dormitoare turistice", a spus Bonnet-Oulaldj.

Reprezentanți ai Airbnb au declarat că astfel de cote ar fi „ilegale”, deoarece municipalitățile nu au autoritatea legală pentru a le pune în aplicare.

Parizienii sunt departe de a fi singuri în efortul lor de reglementare suplimentară. Pentru Veneția și Florența, reglementarea pentru închirierea pe termen scurt se numără printre primele 10 priorități pentru recuperarea economiei în contextul pandemiei de coronavirus.

Problema, consideră ei, este lipsa de reglementare. Primarii orașelor solicită ca toate închirierile pentru o perioadă mai mică de 30 de zile să fie clasificate drept cazare turistică. Astfel de închirieri ar trebui, de asemenea, să fie limitate la două per proprietar pe oraș și pentru o limită anuală de 90 de zile.

Regulile așa cum sunt, au spus ei, „încurajează golirea din centrele istorice din cauza creșterii costurilor închirierii pe perioade pe termen mediu și lung”, adăugând că, din cauza crizei de sănătate, această „scădere .. acum este clar pentru toată lumea. "

În ceea ce privește Barcelona, în februarie, primarul orașului, Ada Colau, a propus un nou plan pentru a limita permanent numărul de zile în care locuitorii pot închiria camere în casa lor la 30. Propunerea este în curs de consultare publică, a confirmat un oficial al orașului.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Eforturile altor orașe se confruntă cu obstacole. Primarul din Lisabona, Fernando Medina, și-a împins propriul plan de a aborda problemele legate de locuințe din Lisabona anul trecut: Medina a încercat să închirieze guvernului - care va plăti până la 1.000 de euro pe lună și va redistribui apartamentul către chiriașii locali - o alternativă mai primitoare.

Dar planul s-a stins. Orașul spera să atragă 1.000 de case în programul său: primul său tur a atras 177 de candidați; al doilea, 107.

Între timp, Amsterdam continuă să împingă o hotărâre judecătorească din martie care interzice închirierile în stil Airbnb în centrul său istoric. Un purtător de cuvânt al orașului pentru locuințe a declarat că încă „studiază / investighează verdictul și planurile de viitor”.

Orașul continuă să facă înregistrări obligatorii pentru închirieri de vacanță: toate listările care nu afișează un număr de înregistrare vor fi eliminate de pe platformă la 1 octombrie 2021 - ceva ce șeful Politicii Airbnb pentru Europa de Nord, Pieter Guldemond, a spus că „susține pe deplin”.

Citeşte mai multe despre:   Airbnb