Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marinarii americani reținuți de Iran au furnizat prea multe informații la interogatoriu

Marinarii americani reținuți de Iran au furnizat prea multe informații la interogatoriu

Un articol de: - 30 Iun 2016, 19:31
Externe

Marinarii americani care au fost reținuți de Iran în luna ianuarie a anului în curs au furnizat mai multe informații decât era cazul către cei care i-au prins, potrivit unui raport al Marinei SUA, arată reuters.com.

Potrivit raportului, cei 10 membri ai echipajului, care au fost reținuți sub amenințare cu arma la 12 ianuarie de către membri ai Corpului Revoluționar Islamic, au furnizat informații sensibile, precum parole de la telefon sau laptopuri.

La momentul în care au fost capturați, un incident internațional care a făcut furori cu câteva zile de implementarea unui acord nuclear dintre Iran și puterile lumii, marinarii au fost în tranzit între două vase de la Kuwait to Bahrain.

Iran a folosit această detenție cu scopuri propaganistice, incident care a ținut titlurile din media la multe săptămâni după ce au avut loc.

Oficialii marinei au încercat să sublinieze acțiunile corective care au fost luate din momentul în care marinarii au fost capturați, recunoscând că echipajul și comandanții au făcut greșeli grave.

"Acțiunile noastre din ziua aceea și acest incident nu s-a ridicat la așteptările pe care le aveam de la Marină. Incidente majore ca acesta sunt întotdeauna rezultatul acumulării unui număr de probleme mai mici", a declarat amiralul John Richardson.

"Este clar că unii dintre marinari, dacă nu chiar toți, au furnizat informații celor care i-au capturat, altele decât numele, rangul, numărul de serviciu și data de naștere", se mai arată în raportul mai sus menționat.

 

Citeşte mai multe despre:   americani,   SUA,   Iran,   retinuti,   informatii
 
Loading...