Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe MAE: Marinarul român răpit în Nigeria a fost ELIBERAT

MAE: Marinarul român răpit în Nigeria a fost ELIBERAT

Un articol de: B1.ro - 28 Oct 2018, 16:47
MAE: Marinarul român răpit în Nigeria a fost ELIBERAT Externe

Ministerul Afacerilor externe a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că marinarul român răpit în luna septembrie de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, a fost eliberat. 

Alături de cetățeanul român au fost eliberați și ceilalți membri ai echipajului. 

Marinarul este, în acest moment, asistat de o echipă consulară, iar în zilele următoare acesta va fi repatriat. 

”Ministerul Afacerilor Externe informează că marinarul român răpit la data de 22 septembrie 2018 de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, a fost eliberat, împreună cu toți ceilalți membri ai echipajului. Cetățeanul român urmează să fie repatriat în zilele următoare, acesta fiind asistat în prezent de o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Berna.

Familia cetățeanului român aflată în contact permanent cu reprezentanții Celulei de Criză a MAE a fost informată în acest sens de către armatorul elvețian.

Celula de Criză a MAE, prin cele șase misiuni diplomatice implicate (Ambasadele României la Abuja, Berna, Londra, Manila, Ljubljana și Zagreb) a menținut în permanență legătura cu autoritățile nigeriene și elvețiene, cu armatorul, cu familia cetățeanului român, precum și cu autoritățile centrale din statele de reședință ale celorlalte persoane răpite.

Ministerul Afacerilor Externe adresează mulțumiri tuturor instituțiilor și autorităților străine implicate în demersurile de eliberare a cetățeanului român”, se arată în comunicatul citat. 

Marinarul român a fost răpit în timp ce se afla la bordul unei nave elvețiene, care transporta grâu între Lagos şi Port Harcourt, un oraş portuar din sudul Nigeriei.

Piraţii au pătruns la bord când nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny, și  au răpit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului.

Ceilalți marinari răpiți provin din Filipine, Slovenia, Ucraina, Croația și Bosnia-Herțegovina.
 
 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Nigeria