La 38 de ani de la asasinarea lui John Lennon, ucigaşul artistului e plin de remuşcări: Ajunsesem prea departe! (FOTO)

La 38 de ani de la asasinarea lui John Lennon, ucigaşul artistului e plin de remuşcări: Ajunsesem prea departe! (FOTO)

Ucigaşul marelui muzician rock John Lennon pare să aibă remuşcări la 38 de ani de la comiterea teribilului asasinat.
Mark David Chapman îşi aminteşte de ”lupta sa interioară” în legătură cu ceea ce era pe cale să facă, înainte de a apăsa pe trăgaci, şi chiar se ruga pentru o modalitate de a nu-şi duce la îndeplinire planul, arată o transcriere a unei audieri publicate joi, potrivit Agerpres.

În cele din urmă, imboldul de a câştiga notorietate prin uciderea unuia dintre cei mai renumiţi oameni din lume s-a dovedit prea puternic, a declarat plin de regret Mark David Chapman oficialilor care au analizat cererea de eliberare condiţionată, la o audiere din 22 august, care s-a încheiat cu decizia de a nu-l pune în libertate.

”Ajunsesem prea departe”, a mai spus Chapman, în vârstă acum de 63 de ani, conform transcriptului audierii.

În după-amiaza zilei de 8 decembrie 1980, fostul membru al trupei Beatles ieşise din clădirea apartamentului său din New York pentru a merge la o sesiune de înregistrări când s-a oprit pentru a da un autograf pe un album pe care îl avea Chapman.

„Îmi amintesc că mă gândeam – hei, ai luat albumul acum, uită-te, l-a semnat, du-te acasă, dar nu era chip să mă duc acasă”, a povestit Chapman.
Iar când Lennon s-a întors acasă la Manhattan’s Upper West Side în seara aceea, Chapman îl aştepta şi a tras în el cu un pistol Charter Arms cu cinci focuri şi calibru 38, lovind-l de patru ori, în faţa soţiei sale Yoko Ono.

Chapman a mai spus din arest în timpul audierii că simte tot mai multă ruşine în legătură cu această crimă, al cărei impact îşi dă seama că îi va suupravieţui.
„O sută de ani de acum încolo vor continua să-şi amintească de el şi îşi vor aminti de el ca de cineva ucis şi aceasta va fi ceva negativ”, a spus el.

Chapman a fost condamnat la 20 de ani de închisoare şi până la închisoarea pe viaţă după ce a pledat vinovat de crimă de gradul doi în 1981.
I s-a refuzat eliberarea condiţionată de 10 ori din anul 2000. De-abia în august 2020 va mai avea o altă şansă de eliberare.

Citeşte şi ‘Știam cu două luni înainte că-l va UCIDE!’ Dezvăluiri INCENDIARE despre ASASINAREA lui John Lennon.

Urmăriți B1TV.ro și pe