Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mark Gitenstein: România îşi revine. Încrederea românilor în DNA, premisa democraţiei adevărate

Mark Gitenstein: România îşi revine. Încrederea românilor în DNA, premisa democraţiei adevărate

Fostul ambasador american Mark Gitenstein a declarat că după criza din 2012, imaginea României se îmbunătăţeşte, air încrederea românilor în DNA e o premisă pentru democraţia adevărată.

Gitenstein a povestit că a păstrat legături puternice cu România, unde revine de câte ori e posibil.

"Îmi lipsesc românii şi zona rurală. Din păcate nu am mai avut ocazia să vizitez zonele rurale. Îmi pare rău că atunci când vin aici nu am suficient timp să vizitez ţara, România fiind una dintre cele mai frumoase ţări în care am fost. Dar mă întorc în noiembrie", a spus Mark Gitenstein pentru Mediafax.

Fostul ambasador consideră că România se află încă într-un proces de revenire după criza politică de anul trecut, declanşată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, dar stă mult mai bine decât la plecarea sa.

"Mediul politic s-a mai calmat, faceţi progrese reale. Criza politică de anul trecut a avut consecinţe, dar cred că România îşi revine. Percepţia asupra românilor în străinătate se îmbunătăţeşte, dar sunt încă probleme care trebuie rezolvate", spune Gitenstein.

În opinia sa, sunt vizibile progrese şi în ceea ce priveşte statul de drept, respectarea condiţiilor FMI şi a cerinţelor Uniunii Europene cuprinse în raportul MCV.

"Sunt în continuare îngrijoraţi de chestiuni precum transparenţa, predictibilitatea, statul de drept sau sistemul juridic", susţine Mark Gitenstein.

Gitenstein, sfaturi pentru Romania
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Mark Gitenstein,   DNA