Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mark Grey: Există încă îngrijorări legate de independenţa justiţiei în România. Raportul MCV şi raportul anticorupţie vor fi pe deplin coerente

Mark Grey: Există încă îngrijorări legate de independenţa justiţiei în România. Raportul MCV şi raportul anticorupţie vor fi pe deplin coerente

Un articol de: - 22 Ian 2014, 11:29
Externe

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, miercuri, în prezentarea raportului MCV, că există încă îngrijorări legate de independenţa justiţiei în România.

Oficialul european a precizat că modificările la Codul penal au generat "îngrijorări majore" în legătură cu capacitatea de combatere a corupţiei.

"Există încă îngrijorări în legătură cu independenţa justiţiei şi există foarte multe exemple în ceea ce priveşte un grad de opoziţie la măsurile anticorupţie şi de integritate", a afirmat Mark Gray.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a mai spus că amendamentele adoptate de Camera Deputaţilor în decembrie 2013 la Codul penal "au dus la îngrijorări majore în legătură cu capacitatea de combatere a corupţiei".

"Această evaluare arată că, de la ultimul raport în cadrul MCV, România a făcut progrese în numeroase domenii. Bilanţul instituţiilor-cheie din domeniul judiciar şi în materie de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanţe uneori dificile. A continuat adoptarea unor modificări legislative necesare şi îndelung aşteptate, iar spiritul de cooperare dintre instituţiile judiciare şi Ministrul Justiţiei contribuie la soluţionarea problemelor de ordin managerial. În acest sens, situaţia a beneficiat de atmosferă mai calmă din punct de vedere politic din ultimii ani", informează Comisia Europeană.

CE recomandă României ca în Codul de conduită al parlamentarilor să fie incluse dispoziţii cheie astfel încât să fie respectată independenţa justiţiei, a adăugat acesta.

Mark Gray a subliniat că trebuie să fie asigurat faptul că legislaţia anticorupţie se aplică tuturor în mod echitabil, relatează Mediafax.

Raportul MCV şi raportul anticorupţie vor fi pe deplin coerente, dar nu au aceleaşi obiective, a declarat miercuri Mark Gray, întrebat dacă primul raport anticorupţie al CE, care ar urma să fie prezentat săptămâna viitoare, va cuprinde părţi din MCV.

"Comisia lucrează la un raprot privind toate statele membre. Sperăm că în viitorul apropiat va fi prezentat, e prematur să intrăm în detalii", a mai spus Gray.

 
 

Citeşte mai multe despre:   raportul MCV,   coruptie,   Justitie
 
 
 
Loading...