Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mark Zuckerberg dă explicații în Congresul american în scandalul Cambridge Analytica: Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare

Mark Zuckerberg dă explicații în Congresul american în scandalul Cambridge Analytica: Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare

Un articol de: - 10 Apr 2018, 22:18
Mark Zuckerberg dă explicații în Congresul american în scandalul Cambridge Analytica: Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare Externe

Mark Zuckerberg este audiat marți în Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul american în cadrul scandalului Cambridge Analytica. 

Zuckerberg a declarat că a fost o greşeală faptul că nu s-a verificat dacă firma Cambridge Analytica și-a respectat promisiunea de a nu folosi datele Facebook și a subliniat că, având în vedere că el a fondat și conduce Facebook, este responsabil pentru ceea ce se întâmplă în companie. 

"Ce am aflat noi atunci a fost că firma a cumpărat date de la un dezvoltator de aplicaţii cu care oamenii au fost de acord, noi am cerut atunci Cambridge Analytica să nu facă acest lucru (să folosească datele - n.r), dar nu am verificat informaţia să vedem dacă nu au făcut-o. (...)  Acum a devenit clar că nu am luat suficiente măsuri pentru a evita utilizarea unor instrumente în scop negativ. Mă refer la difuzările de ştiri false, la ingerinţele străine în alegeri, la promovarea unor mesaje care instigă la ură, la dezvoltarea de aplicaţii şi la protejarea datelor private. Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare. A fost o eroare şi îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, conduc compania şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă în companie", a declarat Mark Zuckerberg.

Fondatorul Facebook a confirmat că va fi prezent și pe 11 aprilie în faţa Comisiei de Comerţ a Camerei Reprezentanţilor pentru a da explicații pe aceeași temă.

Între timp, scandalul atinge şi România. Datele a peste 110.000 de români au fost colectate de firma britanica de consultanță, potrivit Digi 24. 

78 de români şi-au instalat aplicaţia „This is your digital life" de colectare a datelor personale oferite ulterior companiei Cambridge Analytica. Astfel, datele a mai bine de 110.000 de români, din cercul de prieteni al celor 78, ar fi ajuns la firma de consultanţă britanică. Pe baza informatiilor primite, companii de consultanță, precum Cambridge Analytica, pot elabora mesaje personalizate în numele unui partid politic. 
 

Citeşte mai multe despre:   Mark Zuckerberg,   Cambridge