Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mark Zuckerberg donează 25 de milioane de dolari pentru lupta împotriva Ebola

Mark Zuckerberg donează 25 de milioane de dolari pentru lupta împotriva Ebola

galerie foto Un articol de: -
Externe

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, vor dona 25 de milioane de dolari Centrelor americane de control şi prevenire a bolilor (CDC) pentru combaterea epidemiei Ebola, informează AFP.

Anunțându-și intenția marţi pe reţeaua de socializare Zuckerberg a precizat că donația sa este destinată celor aflați în prima linie a luptei cu virusul care a ucis aproape 4.500 de oameni de la începutul anului.

„Donaţia noastră este modul cel mai rapid pentru a pune la dispoziţia CDC şi specialiştilor mijloacele necesare pentru a împiedica un asemenea lucru. Suma îi va ajuta direct pe cei implicaţi în prima linie, care depun o muncă eroică, înfiinţează centre medicale, instruiesc personalul, sau depistează bolnavii (...) Sperăm ca va ajuta la salvarea de vieţi şi la controlarea epidemiei”, a notat PDG-ul Facebook.

„Epidemia Ebola a ajuns la un stadiu critic. Virusul a infectat 8.900 de persoane până în prezent şi se răspândeşte foarte repede. Unii experţi prevăd că ar putea afecta un milion de persoane şi chiar mai mult în câteva luni dacă nu se face nimic pentru combaterea lui. Virusul trebuie controlat pe termen scurt, astfel încât să nu dezvolte în continuare şi să se ajungă la o criză sanitară mondială pe termen lung pe care să fim nevoiţi să o combatem de-a lungul multor decenii pe scară largă, cum a fost în cazul HIV şi al poliomielitei', a mai scris Zuckerberg pe reţeaua de socializare.

Averea personală a lui Mark Zuckerberg era evaluată marţi de site-ul revistei Forbes la 32,4 miliarde de dolari.


Foto: Facebook.com


Citeşte mai multe despre:   Mark Zuckerberg,   ebola,   Facebook
 
 
 
Loading...