Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Maroc, cuprins de febra protestelor: 10.000 de oameni au ieşit în stradă

Maroc, cuprins de febra protestelor: 10.000 de oameni au ieşit în stradă

În timp ce protestele din Libia s-au extins până în capitala Tripoli, în Maroc oamenii devin din ce în ce mai nemulţumiţi. Aproximativ zece mii de oameni au ieşit în străzi pentru a cere un nou guvern şi o justiţie independentă, notează BBC.

Nemulţumirile marocanilor au pornit de la starea incertă în care se află ţara, de la corupţia din ce în ce mai vizibilă şi datorită sărăciei cu care libienii trebuie să trăiască.

Totodată, cei 10.000 de manifestanţi ieşiţi în străzi au strigat "Jos cu autocraţia!" şi "Poporul vrea o nouă constituţie!", vizând şi corupţia televiziunii de stat.

Pe lângă protestatarii din capitală, nemulţumiţi de regimul autocratic au mai fost şi libienii din Casablanca (centrul de afaceri al Marocului), Marrakesh, Fes şi Tangier, unde au avut loc dispute între forţele de ordine şi manifestanţi, ce s-au soldat cu acte violente.

Cu toate că autorităţile centrale au alocat subvenţii pentru compensarea preţurilor mari pentru alimente, protestele au putut fi evitate. În urma unei campanii lansate pe Facebook, duminică, mii de oameni s-au strâns pe străzile oraşelor.

Citeşte mai multe despre:   Maroc,   proteste,   Libia,   Facebook,   Tripoli