Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Masacru în regiunea Hama din Siria: Cel puțin 220 de morți în urma unui atac militar

Masacru în regiunea Hama din Siria: Cel puțin 220 de morți în urma unui atac militar

Cel puţin 220 de persoane, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi în Regiunea Hama din centrul Siriei de către forţele fidele regimului Bashar al Assad. Masacrul a avut loc în Tremseh, acolo unde familii întregi au fost omorâte cu brutalitate, după ce zona a fost intens bombardată.

Opoziţia siriană, prin intermediul Consiliului Naţional Sirian, a precizat că numărul total al victimelor masacrului se ridică la aproape 300. Televiziunea de la Damasc a anunţat că de vină pentru acest episod sângeros sunt grupările armate de tip terorist.

Locuitorii care au supravieţuit atacului au povestit că satul a fost înconjurat de tancurile armatei siriene şi de militari înarmaţi, care au bombardat întreaga regiune timp de câteva ore. Apoi, tancurile au intrat în sat şi au reluat asaltul iar soldaţii au mitraliat toate persoanele care le-au ieşit în cale. Puţinii locuitori care au reuşit să scape cu viaţă, fie au fugit in calea trupelor, fie s-au ascuns pentru a nu fi executaţi. Aceştia le-au spus reporterilor CNN că satul a fost vizat pentru că Armata Siriană liberă, care luptă pentru înlăturarea de la putere a actualului regim de la Damasc, se refugiase în apropiere.

Confruntări violente au avut loc şi în capitala Damasc, acolo unde cel puţin 12 persoane au fost ucise într-o zonă controlată de către forţele guvernamentale. Un alt grup de sirieni, care protestau faţă de masacrul din satul Tremseh, au fost omorâţi de către lunetiştii aflaţi pe clădirile din capitală.

Bilanţul total al victimelor se ridică la proape 300 de persoane.

Televiziunea siriană de stat a precizat că în spatele acestor atacuri se află mai multe grupuri de terorişti, care ar fi susţinute de occidentali.

În ciuda adoptării unui acord pentru încetarea focului pe 12 aprilie, la propunerea emisarului ONU şi al Ligii Arabe, Kofi Annan, rebelii fideli regimului de la Damasc continuă să bombardeze oraşele siriene şi să îi ucidă pe cei care doresc înlăturarea de la putere a preşedintelui Assad. În cele 16 luni de confruntări între cele două tabere, se estimează că cel puţin 15.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Citeşte mai multe despre:   masacru,   armata,   victima,   Siria,   Bashar al-Assad,   Damasc,   bombardament