Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Maşinile ar putea fi interzise în ţările europene până în 2050

Maşinile ar putea fi interzise în ţările europene până în 2050

Uniunea Europeană a anuţat că maşinile nu vor mai avea voie să circule în oraşe începând cu 2050, informează site-ul ScarFan.

Prin planul propus, se doreşte ca emisiile de carbon să fie reduse cu 60%, iar accidentele de maşini să fie reduse la 50% până în anul 2020, sperând că în 2050 nu vor mai fi deloc.

Slim Kallas, comisarul UE responsabil cu domeniul transporturilor, a declarat că accizele la comubustibil îi vor "forţa pe europeni să recurgă la alte mijloace de transport".

Ministrul Transporturilor al Marii Britanii, Norman Baker, a respins planul în ţară şi a declarat că  "Anglia va interzice circulaţia maşinilor atunci când o să aibă banane pătrate".

Purtătorul de cuvânt britanic al Asociaţiei de Şoferi Englezi, Hugh Bladon a declarat la fel de tranşant ca Norman Baker că "Slim Kallas poate să se ducă la azil. Dacă intenţionează să aducă umanitatea din nou la Evul Mediu e pe drumul cel bun. Omul ăsta nu le are pe toate".

Între timp comisarul Kallas a mai afirmat că aceste schimbări nu înseamnă neapărat că va aduce cuiva inconvenienţe.

"Dreptul de a călători este estenţial fiecăruia. Putem să distrugem sistemul de transporturi bazat pe petrol fără să-i sacrificăm eficienţa sau să-i compromitem mobilitatea", a conchis Slim Kallas.

Citeşte mai multe despre:   masini,   Uniunea Europeana,   plan