Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Măsură CONTROVERSATĂ în SUA! Profesorii din Colorado vor fi ÎNARMAȚI la ore pentru a interveni în cazul unui ATAC

Măsură CONTROVERSATĂ în SUA! Profesorii din Colorado vor fi ÎNARMAȚI la ore pentru a interveni în cazul unui ATAC

Un articol de: - 23 Iun 2017, 08:43
Măsură CONTROVERSATĂ în SUA! Profesorii din Colorado vor fi ÎNARMAȚI la ore pentru a interveni în cazul unui ATAC Foto: Breitbart Externe

SUA s-a confruntat cu cele mai sângeroase masacre din istorie. Sute de elevi au fost omorâți în mai multe unități școlare, potrivit bbc.com.

Anul acesta, la Universitatea Virginia Tech au fost ucise 33 de persoane, iar în 2012, 26 de copii au fost împușcați la o școală primară din Connecticut.

Pentru a preveni astfel de tragedii, cadrele didactice din Colorado sunt antrenați să poarte arme în timpul orelor. Astfel , îi vor putea proteja elevii în cazul unui atac.

Ei vor participa la un curs care va dura trei zile unde vor învăța tot ce trebuie să știe despre arme. Profesorii vor merge la un poligon din apropiere de Denver, unde vor învăţa să tragă cu arma. Până acum, 17 profesori au făcut aceste cursuri.

Autoritățile spun că această măsură nu are ca scop înlocuirea măsurilor de securitate deja stabilite, ci îi ajută pe profesori și angajații unităților de învățământ să „oprească rapid violența” şi să „acorde primul-ajutor”.

Părinții sunt împărțiți când vine vorba despre această inițiativă.O parte spun că este o iniţiativă bună, alţii sunt de părere că introducerea armelor în școli crește și mai mult riscul ca un atac armat să aibă loc în interiorul unităților de învățământ.

 

Citeşte mai multe despre:   universitate,   SUA,   atac