?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Măsura dură luată de guvernul danez împotriva migranţilor. "Anumite persoane sunt nedorite şi o vor simţi"

Măsura dură luată de guvernul danez împotriva migranţilor. "Anumite persoane sunt nedorite şi o vor simţi"

Un articol de: B1.ro - 07 Dec 2018, 18:22
Externe

Guvernul danez pune la cale un plan de a-i muta pe migranţii "nedoriţi" pe o insulă nelocuită, cândva utilizată pentru izolarea animalelor ce contractaseră boli contagioase, relatează CNN.

Într-un anunţ postat pe Facebook, ministrul danez al imigraţiei, Înger Støjberg, a indicat că "anumite persoane sunt nedorite şi o vor simţi"

"Când eşti nedorit în societatea daneză, nu ar trebui să fii o bătaie de cap pentru danezul de rând. Migranţii vor primi o nouă adresa", a mai indicat ministrul danez al imigraţiei. Pe insulă urmând să fie construit un centru de găzduire al migranţilor care au primit permis de "şedere tolerată".

Foto: Ministrul danez al imigraţiei, Înger Støjberg (sursă foto: Facebook / Înger Støjberg)

Locul ales pentru punerea în practică a măsurii a fost insula Lindholm, în zona de sud-est a ţării, care se află în largul mării, la 3,2 kilometri de ţărmul Danemarcei.

Măsura face parte dintr-o înţelegere politică făcută între partidul de centru-dreapta Venstre - din care provine şi Înger Støjberg - şi organizaţia populistă de dreapta Partidul Danez al Poporului (DPP). Acesta din urmă având şi o agendă anti-imigrationistă.

De altfel, purtătorul de cuvânt al Partidul Danez al Poporului (DPP) nici nu a ascuns motivele din spatele măsurii:

"Speranţa noastră este ca oamenii din afară Danemarcei vor înţelege că Danemarca nu este un loc foarte atractiv pentru a cere azil, dacă ai un trecut de refugiat, dacă intenţionezi să faci rău sau să inciţi la infracţiuni", a precizat Martin Henriksen, purtătorul de cuvânt al Partidul Danez al Poporului (DPP) pentru CNN.

"Abordarea noastră este că ei să stea pe insulă cât mai mult posibil, şi dacă nu îi putem ţine acolo tot timpul, vom încerca să facem acest lucru. Intenţionăm să avem poliţie, servicii de detenţie, gărzi şi celule de detenţie, în caz de nelinişte", a adăugat Martin Henriksen.

Foto: Locația insulei Lindholm, locul ales pentru punerea în practică a planului (sursă foto: Google Maps)

Citeşte mai multe despre:   Danemarca,   migranti,   insula,   mutare
 
 
 
Loading...