Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Măsură fără precedent în capitala Nigeriei: Autoritățile au decis să închidă numeroase biserici, moschei și cluburi din dorința de a reduce zgomotul din oraș

Măsură fără precedent în capitala Nigeriei: Autoritățile au decis să închidă numeroase biserici, moschei și cluburi din dorința de a reduce zgomotul din oraș

Un articol de: - 17 Iul 2016, 21:30
Măsură fără precedent în capitala Nigeriei: Autoritățile au decis să închidă numeroase biserici, moschei și cluburi din dorința de a reduce zgomotul din oraș Foto: osm.no Externe

Autoritățile din capitala Nigeriei au decis să închidă numeroase biserici, moschei și cluburi din dorința de a reduce zgomotul din oraș, informează The Asociated Press, potrivit știrpesurse.ro.

Oficialii din Lagos, oraș cu 20 de milioane de locuitori, şi-au asumat ţinta de eliminare a poluării fonice din oraşul aflat pe coasta Golfului Guinea până în 2020, iar un pas în acest sens a fost acela de a opri intonarea imnurile religioase, apelurile imamilor şi bubuitul boxelor din cluburi.

"Este un pericol imens. Studiile au arătat că nivelul zgomotului influenţează cantitatea de violenţă din oraş şi ne afectează sănătatea", a anunțat Adebola Shabi, directorul general al Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Lagos.

Agenţia a închis peste 70 de biserici şi 20 de moschei în acest an, alături de zeci de pub-uri, hoteluri şi cluburi, potrivit lui Adebola Shabi. Măsura a fost luată în urma plângerilor venite din partea vecinilor.

"Am o biserică şi o moschee pe strada mea şi sunt într-o competiţie pentru a vedea cine poate fi mai zgomotos. Când musulmanii au adus o boxă, creştinii au adus una şi mai mare", a declarat sculptorul Charlie Chukwu care povestește că în timpul Ramadanului, era trezit la ora 3trei dimineaţa de apelurile la rugăciune venite de la moschee. De asemenea, serile sunt animate de imnurile religioase care se aud din biserică.

Nivelul zgomotului ajunge la 97 de decibeli în cartierele rezidenţiale, unde limita ar trebui să fie de 55 de decibeli în timpul zilei şi 45 de decibeli noaptea. În zonele comerciale, limita este de 90 de decibeli ziua şi 80 de decibeli noaptea.

 

Citeşte mai multe despre:   Nigeria,   moschee,   Biserica Ortodoxa Romana,   cluburi