Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Măsuri de securitate după tragedia de la o biserică din Franța. Pelerini români, martori la sosirea militarilor care oferă protecție la Muntele Athos (VIDEO)

Măsuri de securitate după tragedia de la o biserică din Franța. Pelerini români, martori la sosirea militarilor care oferă protecție la Muntele Athos (VIDEO)

Un articol de: - 27 Iul 2016, 20:06
Măsuri de securitate după tragedia de la o biserică din Franța. Pelerini români, martori la sosirea militarilor care oferă protecție la Muntele Athos (VIDEO) Externe

În urma tragediei de marți în care un preot a fost ucis de doi militanți ai grupării Stat Islamic, conducerea Sfântului Munte Athos a hotărât să ceară protecție sporită din partea statului grec.

Acest lucru a fost dezvăluit de pelerini români care se aflau în vizită pe Sfântul Munte.

Pelerinii din Focșani au surprins militarii eleni care au sosit pe Muntele Athos pentru a lua în pază cele 20 de mănăstiri.

Statul grec este obligat să asigure paza pe Sfântul Munte. Marile Puteri au garantat autonomia administrativă a Republicii Monahale Athos la sfârșitul Primului Război Mondial. Republica Monahală Athos s-a aflat până în 1912 sub ocupație turcească.

“Intrarea pe Sfântul Munte se face doar cu feribotul, iar înainte de îmbarcare, toţi vizitatorii trebuie să fi obţinut un permis special, numit diamonitirion. Este o formă de viză bizantină care atestă permisiunea de acces pe Sfântul Munte şi de cazare în mănăstirile de acolo, pe durata pelerinajului. Având în vedere numărul mare al monahilor athoniţi şi prezenţa sporită a pelerinilor, în capitala Sf Munte, Careia, dar şi in cele mai importante mânăstiri există detaşamente de poliţie iar în principalele porturi de acces o unitate a poliţiei de frontieră şi vamă. Prezenţa sporită a forţelor armate elene din aceste zile în Sf Munte vine să descurajeze şi să prevină eventuale incidente ce ar putea fi cauzate de contextul regional destul de imprevizibil”, au declarat pelerinii care au vizitat Muntele Athos, potrivit Adevărul.

Video: Emil Grosu

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   militari